Vas zanima, česa se držijo srečni ljudje? To so njihova pravila, iz katerih se lahko veliko naučimo.

1. Učite se iz napak

Težave, napake, ovire, lahko jim rečemo, kakor želimo. So del nas in naših življenj in ni načina, da se jim izognemo. Zakaj jih potem ne bi obrnili sebi v prid, pa čeprav se to v težkih trenutkih zdi znanstvena fantastika? Vsaka prebredena težava naj bo učna ura za prihodnost, naučimo se, kje smo ga polomili, in pojdimo naprej.

Odklopite se!

2. Odklopite se

Občasno se iztrgajte iz primeža družbenih omrežij. Gledanje fotografij s čudovitih plaž ali krasnih restavracij vaših znancev ali prijateljev vam ne prinaša ničesar. Vsake toliko prekinite povezavo s kibernetičnim svetom, pokličite prijatelja, preberite knjigo oz. počnite nekaj, pri čemer boste živeli svoje življenje in ne opazovali  življenj drugih.

3. Ne delajte iz muhe slona

Nekoč se bomo zagotovo polili s kavo, če se že nismo, ali pa našli malo prasko na avtomobilu. Vse to nas lahko ujezi in popolnoma naravno je, da nismo ravnodušni ob neprijetnostih. Pa smo še dolgo po tem jezni? Če je odgovor pritrdilen, je morda čas, da se ustavimo in zajamemo sapo. Se počutimo v redu, če imajo takšni mali dogodki moč nad nami, nam pokvarijo cel dan, če ne še kaj več? Raje si pustimo, da nas kmalu nek manjši dogodek spravi v dobro voljo in pozabimo na kavni madež.
giphy

4. Zahvalite se

Beseda hvala ima posebno moč. Moč, s katero razbremeni naelektreno vzdušje med dvema, odpira vrata, spravi v dobro voljo tistega, ki mu je namenjena, in še bi lahko naštevali. Zakaj je ne bi večkrat uporabili? Saj ni samoumevno, da nam kar prinesejo kavo na mizo, pridržijo vrata ali pritečejo za nami s pozabljeno denarnico, kajne?

5. Gradite mostove

Ne, ne mislimo, da postanite gradbeni inženirji. Gradite odnose z ljudmi! Morda so dobri medčloveški odnosi, takoj za zdravjem, naše največje bogastvo. Poskrbimo, da bomo s tistimi, s katerimi delimo življenje, kar se da v prijateljskih, ljubečih in pozornih odnosih. Tako bodo ti ljudje ostali z nami in nam nudili varnost in dober občutek.

6. Zgrabite priložnosti

Zakaj bi doma čakali, da priložnost potrka na vrata in se nam ponudi? No, to se tako ali tako ne bo zgodilo. Spustite se kdaj na neznano, tvegano pot, če vam srce tako veli. Morda se pa zgodi. Vsekakor pa boste imeli boljši občutek, če boste poskusili, kot pa v kotu čepeli in čakali.
giphy (1)

7. Ne ostajajte v preteklosti

Če obstanemo v preteklosti, jo ves čas razrešujemo in ji po navadi tudi pripisujemo vso krivdo za trenutno situacijo, porabimo toliko energije, da smo popolnoma izpraznjeni, ko pomislimo na sedanjost ali prihodnost. Spominjajmo se lepih stvari, razrešimo stare zamere in raje začnimo živeti.

8. Dovolj spite

Morda še premalokrat poudarjeno in povedano, a spanec je boljši kot žganec! Odpočijte telo in misli. Le tako boste pripravljeni na nove izzive.

9. Bodite iskreni

Laži, skrivalnice in spletke nam povzročajo stres in stisko. Zakaj bi bilo to del vsakdana torej? Bodimo raje iskreni in bomo po svetu hodili lažjih nog.

10. Ne primerjajte se z ostalimi

Vsak si je izbral svojo pot, vsak ima svojo zgodbo. Zakaj bi se torej primerjali z drugimi ter morda gojili do njih celo ljubosumje? Ko to počnemo, nismo več osredotočeni na svojo pot, in velikokrat se zaradi tega ali ustavimo ali pa celo izgubimo.
giphy (2)