Osebna komunikacija je nekaj, na kar je milenijska generacija popolnoma pozabila. Komuniciramo le še prek naprav in prek družbenih omrežij, pozabili pa smo na osebni pogovor. Ko torej do tega pride, imamo pogosto težave z izražanjem čustev in jih raje skrivamo za različnimi vrstami verbalne in neverbalne komunikacije. Sem pa spada tudi tišina. Večina odnosov ima trenutke tišine. Včasih sta partnerja zaposlena, utrujena ali pa se jima preprosto ne da govoriti. To samo po sebi ni slaba stvar. Obstaja pa tišina, ki napoveduje konec partnerskega odnosa ali pa ga celo povzroči. Tukaj so 4 vrste tišine, ki najpogosteje negativno vplivajo na partnerski odnos.

4 vrste tišine, ki negativno vplivajo na partnerski odnos:

1. Tiha maša

Po prepiru sta še vedno jezna, zato ne govorita. Mislita, da bosta z izogibanjem drug drugega stvar rešila. Pa ne bosta.
Tiha maša ni nikoli dobra. Tovrstna tišina povzroči zmedo in samo še poveča negativnost celotne situacije. S tiho mašo tako ne kaznujemo le partnerja, ampak kaznujemo tudi sami sebe. Povejmo, kar je treba povedati, in če nimamo več besed, potem dajmo to vedeti.

2. Ko ni več besed

Ta tišina lahko pomeni konec partnerskega odnosa. Ko prideta domov iz službe in v tišini sedita ob večerji, ker si nimata ničesar povedati, se morata vprašati, zakaj je temu tako.
Vsi moramo govoriti in vsi imamo kdaj kaj povedati. Če o svojem dnevu s partnerjem ne želimo govoriti ali pa partnerja ne želimo poslušati, ko govori o svojem, če ga preziramo tako močno, da nas njegov glas enostavno moti, potem smo verjetno na koncu razmerja. Poskušajmo se posvetovati s partnerjem ter poskušajmo ugotoviti, kaj se za tem skriva. Komunikacija je v odnosu zelo pomembna, in ko umre, umre tudi naš odnos.

PREBERITE ŠE: Kje bi morala seksati vsaj enkrat v življenju?

Ko ni več besed...

Ko ni več besed …

3. Umik in zapiranje

So časi, ko pride do nesoglasja, ko ne najdemo rešitve, ko ne najdemo skupne točke. Zato se umaknemo in se zapremo. S partnerjem se začnemo strinjati le zato, da utihne, ali pa se z njim sploh ne ukvarjamo več.
To je točka, ko se ne želimo več pogovarjati, in s tem ni nič narobe, vendar pa moramo to pravilno izraziti. Naj naš partner ve, da bomo za razmislek o tem, kar nam je povedal, potrebovali nekaj časa. Če je partner razumen, bo to razumel.

4. Za odgovor na sporočilo potrebujemo zelo veliko časa

Obstaja veliko razlogov, zakaj partner potrebuje toliko časa, da se odzove na naše sporočilo. Morda je zaposlen na delovnem mestu, je z družino, prijatelji ali pa počne kaj drugega. V teh primerih je ključnega pomena to, da nas partner o svoji nedosegljivosti obvesti.
Če odgovora partnerja kar naenkrat ni, se začnemo spraševati, kam bi lahko šel, in tako odpremo vrata negativnim mislim. Komunikacija je vse, zato je pomembno, da nas partner o svoji odsotnosti obvesti. S tem bo problem rešen in bomo vsi zadovoljni.

Tišina je ena izmed najbolj napačno razumljenih načinov interakcije med ljudmi. Kljub temu pa je lahko vse skupaj precej preprosto in sprejemljivo, če le pravočasno komuniciramo.