Ta 7-minutna vadba te bo prebudila, z njo pa boš tudi superfit! In ja, če jo izvajaš pravilno, je lahko dovolj.

Vadba, ki so jo poimenovali HICT (High-Intensity Circuit Training), je namenjena dvigu vzdržljivosti in povečanju fizične moči. Sestavljena je iz 12 vaj, ki jih izvajamo po 30 sekund. Po vsaki vaji sledi 10 sekund počitka.

1. Jumping jack poskoki

Jumping jack poskoki

Jumping jack poskoki

Vaja je namenjena celotnemu telesu. Z njo bomo dosegli povišanje temperature telesa, kar je ključno za dober trening.

2. Sedenje ob zidu

Sedenje ob zidu

Sedenje ob zidu

Naslonimo se na zid in pokrčimo kolena do pravega kota. Ta položaj zadržimo in tako obremenjujemo stegenske in mečne mišice.

3. Sklece

Sklece

Sklece

Potrudimo se, da naredimo toliko sklec, kolikor nam jih telo dopušča. Pomembno je, da ohranimo raven hrbet. Pri vaji se bodo krepile prsne in trebušne mišice ter tricepsi.

4. Trebušnjaki

Trebušnjaki

Trebušnjaki

Kot že samo ime vaje pove, je namenjena trebušnim mišicam. Zato moramo paziti, da svojo težo dvigujemo s temi mišicami in ne s hrbtom.

5. Korak na klop

Korak na klop

Korak na klop

Za naslednjo vajo potrebujemo stol ali klop. Na izbrani predmet stopimo z eno nogo, nato s predmeta sestopimo in enako ponovimo še z drugo nogo. Aktivirali bomo noge, boke in zadnjico.

6. Počepi

Počepi

Počepi

Trening ne more biti popoln brez počepov. Ohranimo raven hrbet in spuščamo ter dvigujemo trup.

7. Skleki

Skleki

Skleki

Z iztegnjenimi rokami se naslonimo na klop. Tudi noge iztegnemo, in sicer tako, da se dotikajo tal. S krčenjem rok telo spuščamo in dvigujemo nazaj v začetni položaj. Pri tem delujejo prsne mišice in tricepse.

8. Plank

Plank

Plank

Za vajo plank ste gotovo že slišali. Pri tej je pomembno, da med gležnji in rameni ohranimo ravno linijo. Vaja je namenjena vsem glavnim trebušnim mišicam.

9. Tek na mestu

Tek na mestu

Tek na mestu

Kolena pri teku dvigujemo kar se da visoko. S to vajo bomo v trening vključili še kardio vadbo, s katero pokurimo več kalorij.

10. Izpadni koraki

Izpadni koraki

Izpadni koraki

Z eno nogo stopimo naprej in jo pokrčimo do pravega kota. Pri tem ohranjamo raven hrbet in krepimo noge in boke. Vajo seveda ponovimo še z drugo nogo.

11. Sklece z obračanjem telesa

Po vsaki opravljeni skleci se obrnemo na stran in iztegnemo roko. Vaja je koristna za krepljenje celotnega zgornjega dela telesa.

12. Stranski plank

Stranski plank

Stranski plank

V trening vključimo še drugo vrsto planka, pri kateri se obrnemo na bok in zravnamo.

Če po koncu te krožne vadbe niste utrujeni, delate nekaj narobe. Celoten sklop vaj ponovite še dva- ali trikrat. Tako boste v kratkem času poskrbeli za svojo pripravljenost. Torej, predvajajte si spodnji posnetek in sledite navodilom.