Predstavljamo terensko zverino. Avstrijsko podjetje Action Mobil je namreč naredilo avtodom, primeren tudi za apokalipso.

Action Mobil Globecruiser Family 7500 tehta kar 18 ton in ga lahko obremenimo še z dodatnimi 4.100 kilogrami. V dolžino meri 10 metrov v višino pa 3,8 metra. Motor, ki poganja to premično domovanje, ima kar 540 konjskih moči, a kljub temu se lahko podate na daljšo pot, saj je gorivu namenjena 400-litrska posoda za gorivo. Na krovu je dovolj prostora za dve odrasli osebi in dva otroka, ki se jim ni treba bati žeje, saj je na kamionu shranjenih 1000 litrov vode. Če k temu dodamo še štiri 240-vatne sončne plošče in satelitsko televizijo se nam dolgčasa ali teme zagotovo ni treba bati. Globecruiser ima celo talno gretje, za hlajenje in gretje prostora pa skrbita dve klimatski napravi z močjo 2400 vatov.

Pustolovci bodo takega vozila vsekakor veseli, z njim se bodo namreč lahko pognali čez drn in strn s pomočjo kolesnega pogona 6 x 6. Za lajšanje vsakdanjega življenja v divjini sta na voljo celo pralni in sušilni stroj, velik hladilnik in zamrzovalnik pa sta ob vsej tej opremi že tako samoumevna. Na zadku tovornjaka je še hidravlično dvigalo, na katerem je mogoče prevažati motorno kolo, za tiste krajše, solo izlete. Za najboljšo avanturo na šestih kolesih ta hip je treba odšteti dobrih 680.000 evrov.

PREBERI ŠE: 7 RAZLOGOV, ZAKAJ JE JESEN NAJBOLJŠI ČAS ZA POTOVANJE

Galerija slik: Action Mobil Globecruiser Family 7500