Ste vedeli, da je puščava Wadi Rum v Jordaniji stalna kulisa za snemanje filmov o planetu Mars? Nazadnje so tam posneli hollywoodski spektakel Marsovec (2015), v katerem je bil Matt Damon prisiljen preživeti tegobe tega planeta do prihoda reševalne misije. V kampu SunCity so prišli na idejo, da podobno izkušnjo ponudijo turistom, ki lahko svoj dopust preživijo v koloniji na Marsu.

Ste že kdaj sanjali o tem, da bi potovali na planet Mars? Ste avanturistični tip, ki ljubi malo drugačne počitnice? Potem bo ideja, da obiščete kolonijo na Marsu, za vaš naslednji dopust kot naročena. Podjetje Freedome in lokalni ponudnik glamping storitev sta si zamislila strukturne objekte, kot bi bili na planetu Mars, in jih uredila kot glamping naselje.

Puščava, ki je najboj podobna pokrajini planeta Mars.

Puščava, ki je najboj podobna pokrajini planeta Mars.

To je postavljeno v bližino lokacije, kjer so snemali film Marsovec, in tako dobimo res neverjeten občutek rdeče pokrajine, ki je popolnoma nezemeljska. A da bodo občutki dobri, kupole oziroma šotori ponujajo vse udobje, kot sta lastna kopalnica in veliko panoramsko okno na to res neverjetno pokrajino.

Glamping kot ga še nismo videli!

Glamping, kot ga še nismo videli!

Puščava Wadi Rum je dom nekje 5000 beduinov, ki živijo v bližini doline, ki ji rečejo kar dolina Lune. Pri SunCityju vam tako lahko organizirajo vodstvo in spoznavanje dežele iz ‘prve roke’ z avtentičnimi vodiči, ki vam bodo pokazali skrivnosti nedotaknjene puščave. SunCity camp ima na razpolago restavracijo s tradicionalnimi jedmi.

Vso udobje, kot na Marsu!

Vse udobje, a kot na Marsu!

Na spletu nismo zasledili cene bivanja v novem naselju. Bo pa primerljiva s trenutnimi cenami namestitev, ki so nekje med 150 in 300 evri na noč.

Galerija slik: Wadi Rum – SunCity