Če ste naveličani starih fotografij in bi radi dosegli čim boljši videz vašega Instagram profila, si oglejte te drugačne trike, s katerimi boste posneli fotografijo vredno objave.

Danes je skoraj vsakdo na Instagramu, ljudje delijo fotografije iz sfere svojega najbolj intimnega življenja in vsak želi prepričati s svojo zgodbo. Velikokrat se zdi, da je narediti dobre fotografije, ki bodo pritegnile številne sledilce, preprosto, a to ni vedno tako. Ti drugačni triki vam bodo pomagali, da vam vedno uspe ujeti v objektiv fotografijo, vredno objave.

Ozadje

Pri fotografiji ima zelo pomembno vlogo barva ozadja – svetle in izstopajoče barve vam bodo pomagale izboljšati fotografije. Postavite se pred barvno ozadje (steno) in se naravno premikajte tako, kot si želite. Lahko uporabljate tudi kakšen rekvizit.

Premikanje

Ko stojite pred objektivom, verjetno ne veste, kaj početi. Premikajte se – naravno, lahkotno, brez naglih premikov, saj vam lahko preprosti in majhni premiki pomagajo pri tem, da naredite fotografije iz več različnih kotov in ugotovite, kateri je vaš najboljši.

Telo

Premikanje telesa je zelo pomembno, še posebej, če želite na fotografijah izpostaviti svoje najboljše atribute, prikriti pa tiste malo manj privlačne. Če želite, da ste na fotografijah videti bolj vitko in višje, svojo zadnjico potisnite navzven in se naslonite na bok, a ne pretiravajte. Presenečeni boste, kako bodo vaše noge videti daljše.

Oblačila

Oblačila so tudi zelo pomembna, zato je dobro, če oblečete pisane kose, ker bodo fotografijo popestrili. Fotografija pa je lahko tudi boljša, če nosite široka oblačila, s katerimi boste med poziranjem še bolj ustvarili občutek, da se na fotografiji veliko dogaja in je naravna.

Vreme

Najbolje je, da se fotografirate, ko je sončen dan, saj bodo fotografije najbolj čiste, naravne in pisane, a naj vas deževno ali snežno vreme ne ustrašita, le načrtujete vnaprej glede na vremensko napoved, ob kateri uri je najbolj smiselno posneti fotografije, da bodo izdelki najboljši.

Portret

Sodobni pametni telefoni so tako napredovali, da lahko zdaj tudi z njimi, če nimate fotoaparata, posnamete osupljive portrete. Uporabljate to funkcijo, saj so fotografije nastale s to funkcijo čudovite in so videti, kot da jih je ustvaril poklicni fotograf.