Hannah Fry v svojem TED-govoru govori o matematiki ljubezni in v svoje govoru razkrije vzorce, po katerem iščemo ljubezen.

Če ste dovolj srečni, da najdete nekoga, s katerim se želite ustaliti za vedno, je naslednje vprašanje: Kako bosta živela srečno do konca svojih dni? Sodeč po odgovoru matematičarke Hannah Fry se odgovor skriva v preprosti matematični formuli. Pravi, da je najboljši napovedovalec za dolgo zvezo, kako pozitivno in negativno se par vede drug do drugega.

 Hannah Fry med govorom o matematiki ljubezni (izdala je tudi knjigo na to temo: The Mathematics of Love).

Hannah Fry med govorom o matematiki ljubezni (izdala je tudi knjigo na to temo: The Mathematics of Love).

V svoji razlagi se naslanja na raziskavo psihologa Johna Gottmana, ki je z opazovanjem parov (opazoval je stotine parov, ki so se pogovarjali, posnel izrečene besede, prevodnost njune kože, mimiko obraza, srčni utrip, krvni tlak …) skupaj z matematikom Jamesom Murrayem ”izumil” kristalno kroglo, v kateri se vidi, ali se bo par ločil ali ne.

PREBERITE ŠE: Kaj je ljubezen?

Vas zanima, kateri so trije nasveti Fryeve, kako vam lahko matematika pomaga pri ljubezni? Medtem ko razdela partnerske odnose, namreč v svojem iskrivem govoru podeli tudi napotke, s katerimi se ne boste ujeli v spiralo negativnosti, ki običajno vodi v ločitev.

Več informacij:
citymagazine.si