Skromnost je subjektivni pojem. Povprečnemu Zemljanu lahko skromnost pomeni, da ne hodi na kosila v restavracije ali pa da internetu vedno poišče najcenejše lete. Medtem ko za milijarderja to pomeni, da se na delo prikaže v navadni majici in kavbojkah, da vozi Toyoto ali Volkswagna in da se, v nekaterih primerih, odreče nakupu zasebnega letala ali pa luksuzne počitniške hiše. Ta peščica milijarderjev na našem seznamu spada med najbogatejše ljudi na svetu in vsak izmed njih ima svoje skromne navade. Od kosila v jedilnici s svojimi zaposlenimi, do tega, da bivajo v domovih, ki so vredni le delček njihovega bogastva – to je sedem samorastniški milijarderjev, ki kljub svojemu bogastvu živi izjemno skromno.

Milijarderji, ki kljub neverjetnemu bogastvu živijo izjemno skromno:

Warren Buffett še vedno živi v isti hiši, ki jo je za okoli 31 tisoč ameriških dolarjev kupil leta 1958

Premoženje je ocenjeno na 60,7 milijarde ameriških dolarjev.

Warren Buffett

Warren Buffett

Je eden najpametnejših in najskromnejših milijarderjev na svetu. Kljub svojemu statusu tretje najbogatejše osebe na svetu še vedno živi v istem skromnem domu, ki ga je za okoli 31 tisoč ameriških dolarjev kupil leta 1958, ne uporablja mobilnega telefona, prav tako ne računalnika.

Mark Zuckerberg vozi kompaktno limuzino Volkswagen z ročnim menjalnikom

Premoženje je ocenjeno 42,8 milijarde ameriških dolarjev.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Kljub statusu enega največjih tehnoloških milijarderjev na svetu Mark Zuckerberg in njegova žena Priscilla Chan živita precej skromno. Njegova stalnica so kavbojke, majica in pulover s kapuco.

Carlos Slim Helú živi v isti hiši že več kot 40 let

Premoženje je ocenjeno na 23,5 milijarde ameriških dolarjev.

Carlos Slim Helú

Carlos Slim Helú

Namesto da bi svoje spreminjajoče se bogastvo porabljal, Carlos Slim pošilja svoje milijarde nazaj v gospodarstvo in v svoja številna podjetja. 75-letnik je daleč najbogatejši človek v Mehiki, a se odpoveduje luksuznim predmetom, kot so zasebna letala in jahte, in menda še vedno vozi star Mercedes-Benz. Poslovnež živi v isti šestsobni hiši že več kot 40 let.

PREBERITE ŠE: Kakšno je razmišljanje milijonarjev, ki jih pelje do bogastva?

Charlie Ergen še vedno nosi v službo malico v vrečki

Premoženje je ocenjeno na 14,5 milijarde ameriških dolarjev.

Charlie Ergen

Charlie Ergen

Carlie Ergen je varčen poslovni vodja, prav nič kaj drugačen pa ni niti v zasebnem življenju. Ergen pravi, da ima njegova skromnost korenine v otroštvu njegove matere, ki je živela v času gospodarske krize. Samorastniški milijarder si tako vsak dan doma pripravi sendvič in steklenico energijske pijače ter ju v vrečki odnese v službo.

Amancio Ortega kosi z zaposlenimi v skupni jedilnici

Premoženje je ocenjeno na 66,8 milijarde ameriških dolarjev.

Amancio Ortega

Amancio Ortega

Ustanovitelj Zare je bil pred kratkim imenovan za drugega najbogatejšega človeka na Zemlji, vendar to ni spremenilo njegovih osebnih navad. Ortega živi odmaknjen od oči javnosti, pogosto je v svojem stanovanju v La Coruñi v Španiji, zahaja v isto kavarno in kosi s svojimi zaposlenimi v skupni jedilnici.

Ingvar Kamprad še vedno leti v ekonomskem razredu, pogosto pa se vozi tudi z avtobusom

Premoženje je ocenjeno na 39,3 milijarde ameriških dolarjev.

Ingvar Kamprad

Ingvar Kamprad

Kamprad je drugi najbogatejši človek v Evropi, vendar tega ne bi vedeli, če bi z njim potovali na letalu v ekonomskem razredu ali pa jedli kosilo v kavarni Ikee. Šved je izjemno skromen, nekateri bi celo rekli skop – s svojimi milijardami še vedno vozi desetletja star Volvo, pogosto pa se vozi tudi z avtobusom.

Azim Premji vozi rabljene avtomobile in zmeraj opominja zaposlene, naj ugašajo luči v pisarni

Premoženje je ocenjeno na 16,5 milijarde ameriških dolarjev.

Azim Premji

Azim Premji

Indijski najbogatejši tehnološki tajkun je bil imenovan za “milijarderja golih kosti” in za nekoga, ki naredi “Scrooga Božička”. 70-letnik se z letališča večkrat odpelje z rikšo, med drugim pa spremlja porabo toaletnega papirja v svojem podjetju. Leti v ekonomskem razredu, vozi rabljene avtomobile in vedno opominja zaposlene, naj ugašajo luči v pisarni.