Marsikateri hollywoodski igralci in igralke, slavni pevci ter lepe manekenke so na svoje položaje prišli po neobičajni poti. Seveda se med njimi najde precej takšnih, ki so pač potomci slavnih ljudi na pomembnih položajih ali pa so si svoj uspeh prigarali s trdim študijem igre ali glasbe. A cel kup je takšnih, ki pišejo drugačno zgodbo svojih začetkov. Navadni smrtniki, ki so po naključju postali zvezdniki, lahko povejo cel kup zanimivih prigod o tem, kje se je začela njihova pot k slavi.

Navadni smrtniki, ki so po naključju postali zvezdniki:

Harrison Ford

Harrison Ford se je v svoji mladosti preživljal kot tesar. Med drugimi ga je nekoč najel George Lucas, režiser filmov Vojna zvezd, s katerim sta se spoprijateljila. Prek te vezi je Ford dobil mnogo stranskih igralskih vlog, pozneje pa tudi prebojno vlogo Hana Sola.

Harrison Ford je svojo kariero začel kot mizar

Harrison Ford je svojo kariero začel kot mizar.

Evangeline Lilly

Evangeline Lilly, kanadska igralka in pisateljica, je prvotno delala kot stevardesa. Ko se je nekega večera vračala iz službe, se ji je približal agent agencije Ford Modeling Agency, ki jo je prepričal v igralsko kariero.

Evangeline Lilly je na začetku delala kot stevardesa

Evangeline Lilly je na začetku delala kot stevardesa.

Will Smith

Igralec in glasbenik Will Smith se je nekega večera zgubil na parkirišču ter je za smer vprašal nekega neznanca. Na Willovo srečo je bil ta neznanec takratni podpredsednik studia Warner Brothers.

Will Smith

Will Smith

Toni Braxton

Pevka Toni Braxton si je prepevala pesem na bencinski črpalki, medtem ko je polnila tank z gorivom. Slišal jo je glasbeni agent, ki ji je ponudil pomoč pri gradnji glasbene kariere.

Toni Braxton je agent odkril na bencinski črpalki

Toni Braxton je agent odkril na bencinski črpalki

Bruce Willis

Bruce Willis je kot otrok imel precejšne preglavice z jecljanjem. Da bi to govorno napako odpravil, je začel nastopati na odru v različnih gledaliških predstavah ali v vlogi voditelja. To je v veliki meri pripomoglo k njegovim poznejšim uspehom na mnogih avdicijah.

Bruce Willis je v šoli zelo jeclal

Bruce Willis je v šoli zelo jeclal.

Natalie Portman

Ko je bila Natalie Portman stara 10 let, se ji je v piceriji, kamor je zahajala po treningu plesa, približal agent kozmetičnega podjetja Revlon ter ji ponudil službo otroškega modela. Ponudbo je sicer zavrnila, saj je želela postati igralka, a je ta dogodek vseeno zaznamoval začetek njene kariere.

Natalie Portman je najprej dobila ponudbo za manekensko kariero

Natalie Portman je najprej dobila ponudbo za manekensko kariero.

Clint Eastwood

Clint Eastwood ima izmed vseh ljudi, ki so po naključju postali slavni, verjetno najzanimivejšo zgodbo. Eastwood je leta 1951 potoval z letalom, ki je zaradi pomanjkanja goriva strmoglavilo. O dogodku je spregovoril tudi na poročilih, kjer ga je opazil agent.

Clint Eastwood je doživel strmoglavljenje letala

Clint Eastwood je doživel strmoglavljenje letala.

Jason Statham

Jason Statham je v Londonu prodajal ponarejene parfume in dragulje. Opazil ga je agent, ki ga je povabil na casting za kampanjo FCUK.

Jason Statham včasih in danes

Jason Statham včasih in danes

Steven Seagal

Steven Seagal se je preživljal kot učitelj borilne veščine aikido. Eden izmed njegovih učencev je bil agent in mu je predlagal, naj svojo srečo poizkusi v igralski karieri.

Steven Seagal

Steven Seagal

Rosario Dawson

Rosario Dawson je sedela na podestu na Manhattnu, kjer se ji je nenadoma približal scenarist in ji ponudil avdicijo za vlogo v njegovi seriji.

Rosario Dawson

Rosario Dawson

Chris Pratt

Chris Pratt se je včasih preživljal kot natakar. Imel je srečo, da je postregel agentko, ki je bila ravno na lovu za novimi obrazi.

Chris Pratt je včasih delal kot natakar

Chris Pratt je včasih delal kot natakar.

Nick Jonas

Nick Jonas je bil star 6 let, ko je v frizerskem salonu čakal na svojo mamo in si prepeval pesem. Slišala ga je ženska, ki je poklicala agenta za talente.

Nick Jonas je kariero začel graditi že zelo zgodaj

Nick Jonas je kariero začel graditi že zelo zgodaj.

Eva Mendes

Eva Mendes je svojemu sosedu, ki je bil fotograf in je ravno izdeloval portfolio, pomagala kot fotografski model. Manekensko agencijo so njene slike pritegnile in tako so Evo poklicali na dodatni casting.

Eva Mendes je pozirala za prijatelja, ko jo je opazila agencija

Eva Mendes je pozirala za prijatelja, ko jo je opazila agencija.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher je posedal v baru, ko se mu je približal neznanec ter ga prepričal, naj se udeleži manekenskega tekmovanja. Kutcher je njegov nasvet ubogal in na tekmovanju zmagal.

PREBERITE ŠE: Igralski pari, ki se za kamero sovražijo

Kutcher je svojo pot začel kot maneken

Kutcher je svojo pot začel kot maneken.

Marliyn Monroe

Večna hollywoodska zvezdnica Marliyn Monroe je svojo kariero začela v prostorih tovarne za strelivo. Letala je barvala s sprejem za upočasnitev gorenja, ko jo je slikal vojaški fotograf, sliko pa objavil v vojaški reviji.

Norma Jean in Marilyn Monroe

Norma Jean oziroma Marilyn Monroe