Iz lubenice lahko pripravljamo različne jedače in pijače. Ne pozabite tudi na koktajle!

Trije recepti za koktajle iz lubenice:

1. Daiquiri

POTREBUJETE:

  • 60 ml belega ruma
  • 10 ml limetinega soka

Za sladkorni sirup:

  • polovica lubenice
  • 200 g sladkorja

PRIPRAVA:

Lubenico in sladkor kuhajte deset minut. Med kuhanjem s tlačilcem krompirja speštajte lubenico, da se združi s sladkorjem. Tako bo nastala kašasta tekstura oz. sladkorni sirup iz lubenice.

V mešalno posodo dodajte dve žlički sladkornega sirupa, beli rum in limetin sok. Sestavine dobro pretresite in dobili boste koktajl z zelo svetlo rožnato barvo.

2. Caipiroska

POTREBUJETE:

  • 50 ml vodke
  • velika rezina lubenice
  • dve žlici trsnega sladkorja
  • polovica limete, razrezane na tri dele

PRIPRAVA:

Caipiroska je različica brazilske caipirinhe, le da  vsebuje vodko. Speštajte lubenico, da nastane kašasta tekstura in jo ‘nalijte’ v kozarec skupaj s sladkorjem in limeto. V maso nato dodajte 50 ml vodke in led ter z žlico sestavine dobro premešajte. Čin čin!

3. Martini

POTREBUJETE:

  • 50 ml gina
  • 20 ml roza vermuta
  • 2 kocki lubenice

PRIPRAVA:

Vse sestavine dajte v mešalno posodo, nato lubenico dobro speštajte, da se združi z ostalima sestavinama. V pijačo dodajte led in jo nalijte v kozarec.