Ranger Rover SVAutobiography je najdražji in najbolj razkošni avtomobil pri Land Roverju. Naročiti ga je mogoče zgolj v različici s podaljšano medosno razdaljo, zanj pa bo treba odšteti več kot 190.000 evrov.

Range Rover SVAutobiography predstavlja najdražjega in hkrati najbolj luksuznega Range Roverja, ki ga je v tem trenutku mogoče naročiti pri trgovcu Land Rover. Prihaja v ekskluzivni podaljšani različici in je v celoti posodobljen za leto 2018. Prednost podaljšane različice se prepozna na zadnjih sedeži, kjer imam za noge na voljo kar 1,2 metra prostora.

Range Rover SVAutobiography še posebno izstopa zaradi svoje notranjosti. Na novo oblikovani sedeži so eni od najudobnejših in že kar malo spominjajo na tiste v letalih, seveda zasebnih. Zadnjih vrat vam ne bo več treba zapirati od zunaj, saj je potreben zgolj pritisk na gumb in zadnja vrata se bodo zaprla samodejno. Zadnji sedež je tudi popolnoma zložljiv, kar omogoča prevažanje daljših predmetov. Na zadnjih sedežih najdemo še par 10-palčnih zaslonov na dotik, ogrevani del sedeža za meča in stopala, hladilnik za dve steklenici mehurčkaste pijače in prefinjeno Zenithovo uro. SVAutobiography ima že vgrajen najnovejši osrednji informacijsko-kontrolni sistem Toucj Pro Duo, ki smo ga lahko prvič spoznali v Range Rover Velarju.

PREBERITE ŠE: NOVI RANGE ROVER (2018): TUDI NAJVEČJI RANGE ROVER IMA OSVEŽENO PODOBO

Na voljo naj bi bila tudi hibridna plug-in različica, ki bo omogočala do 50 kilometrov električne avtonomije. Nadgradili naj bi tudi 8-valjni V-motor, ki bo imel 565 konjskih moči. Za najbolj luksuznega Range Roverja bo treba odšteti več kot 190.000 evrov.

Galerija slik: Range Rover SVAutobiography