Predstavljamo recept za hrustljav in zdrav ocvrti sladki krompir, ki je zagotovo najboljši pomfrit, ki ste ga kadarkoli poskusili!

Le redki med nami ne marajo ocvrtega krompirčka (ali pomfrita). In vemo, da je super okusen! Še boljši pa je ocvrti sladki krompir … pa tudi veliko bolj zdrav! Hitro torej po sladki krompir in naj kuhinja zadiši po najboljšem pomfritu, ki ste ga kdaj pokusili.

PREBERITE ŠE: Zdrav in okusen bučkin čips s parmezanom

Zdrav ocvrti sladki krompirček

Zdrav ocvrti sladki krompir

Sestavine za ocvrti sladki krompir (pomfrit):

  • 2 večja sladka krompirja
  • 2 žlici gustina
  • 1 žlica olivnega olja
  • pol žličke popra
  • pol žličke paprike v prahu
  • pol žličke česna v prahu
  • pol žlice rjavega sladkorja
  • sol
  • nariban parmezan
  • sesekljan svež peteršilj

Priprava ocvrtega sladkega krompirja (pomfrita):

Sperite in olupite sladki krompir. Narežite na trakove. Dajte jih v skledo z vodo in namakajte eno uro. To pomaga iz krompirja odstraniti odvečen škrob, krompirček pa bo tako hrustljav. Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
Krompir sperite in posušite. V veliki skledi ga zmešajte s koruznim škrobom (gustinom) in oljem, da se koruzni škrob in olje dobro razporedita. Dodajte poper, papriko, česen v prahu in rjavi sladkor. Sol dodajte šele po peki.
Pekač prekrijte z aluminijasto folijo in poškropite s sprejem za kuhanje. Po pekaču razporedite krompirček in ga pustite, da na pekaču diha.
Pečemo 15 minut. Krompirček obrnemo in pečemo še 10 do 15 minut. Potresemo s soljo, parmezanom in sesekljanim peteršiljem. Krompirček lahko kombinirate s svojo najljubšo pomako. Pa dober tek!

Pripravo ocvrtega sladkega krompirčka si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku:

Kaj več o sladkem krompirju, njegove prednosti in zakaj bi morali po njem poseči večkrat, si lahko preberete tudi na spletni strani japti.si.