Nimate časa, pa bi nekaj sladkega? Potem so pečene banane z medom in orehi odlična izbira. Zanje ne potrebujete veliko časa, še manj pa sestavin.

Najraje imamo recepte, ki so preprosti in hitri. Recept za pečene banane z medom in orehi sodi prav v to kategorijo.

PREBERITE ŠE: Kuhinjski triki: kako narezati banano na enakomerne koščke z eno potezo?

 Popestrite si dan s pečenimi bananami.


Popestrite si dan s pečenimi bananami.

Ne potrebujete veliko sestavin, sladica pa je pripravljena v nekaj minutah. Tako imate vedno na zalogi sveže pripravljeno sladico, čeprav vas gosti presenetijo.

Recept – pečene banane z medom in orehi:

Sestavine za pečene banane z medom in orehi:

  • 4 banane
  • 50 g masla
  • 2 žlici tekočega medu
  • pest orehovih jedrc
  • četrt žličke cimeta
  • kepica grškega jogurta/vanilijevega sladoleda (po želji)

Postopek priprave pečene banane z medom in orehi:
Za začetek banane olupimo in prerežemo na polovici. V dovolj veliki ponvi na vročini razpustimo maslo in nanj s plosko stranjo položimo razpolovljene banane. Ko se zapečejo (to traja pribl. dve minuti), jih obrnemo in zapečemo še drugo stran. Nato jih prelijemo z žličko medu in potresemo s cimetom. Na krožniku jih polijemo še z omako iz ponve, dodamo orehe in porabimo preostanek medu. Po želji lahko na krožnik dodamo kepico sladoleda ali bolj zdrav grški jogurt.