Palačinke brez glutena in z mandljevim maslom so odlična alternativa tradicionalnim palačinkam, hkrati pa z njimi ne žrtvujejmo niti okusa, niti teksture.

Palačinke brez glutena, ki jih naredimo iz jajc, mandljevega masla in jabolčne čežane, so nekaj povsem samosvojega. Prednost peke palačink je ta, da ne potrebujemo olja, vse palačinke pa lahko naredimo naenkrat, ne da bi jih bilo treba obračati.

PREBERITE ŠE: Recepti: najboljši hedonistični recepti za palačinke 

Pripravljeni na slastne palačinke brez glutena?

Pripravljeni na slastne palačinke brez glutena?

Sestavine za palačinke brez glutena:

  • 115 gramov mandljevega masla
  • 115 gramov dušenih jabolk (ali jabolčnega kompota)
  • 2 jajci
  • pol žličke sode bikarbone
  • pol žličke cimeta
  • pol žličke vaniljevega izvlečka

Priprava palačink brez glutena:

Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo dva pekača, v katera damo papir za peko. V srednje veliki skledi zmešamo vse sestavine, da dobimo gladko testo. V pekač, na papir za peko, z zajemalko zlijemo testo tako, da naredimo 7 do 8 palačink. Pečemo 10 do 12 minut, da dobijo palačinke zlato barvo in puhasto strukturo. Postrežemo vroče. Za piko na i lahko dodamo sveže sadje ali javorjev sirup.
Pa dober tek!
P. S.: Palačinke lahko pripravimo tudi v ponvi. Na srednji temperaturi jih na vsaki strani pečemo 4 do 5 minut, obrnemo pa takrat, ko so robovi palačinke trdi in zlate barve.