Sladka lazanja? Tudi takšno lazanjo lahko pripravimo? Imamo občutek, da vam bo recept za to lazanjo všeč! Predstavljajte si plasti piškotov, stepeno smetano in druge dekadentne sestavine. In kaj je pri tem najbolje? Za sladko lazanjo ne potrebujemo pečice.

Dekadentna sladka lazanja bo navdušila vse ljubitelje sladic, še posebno pa tiste, ki želijo hitro in enostavno pripravo obroka, kjer ni potrebe po pečici.

PREBERITE ŠE: Recept: pregrešna lazanja iz ponve

Sladka lazanja brez peke

Sladka lazanja brez peke

Sestavine za sladko lazanjo, sladico, ki je ni potrebno peči:

  • 25 piškotov Oreo
  • 5 žlic stopljenega masla

Za kremno polnilo:

  • 230 gramov kremnega sira (sobna temperatura)
  • 1 ½ skodelice sladkorja v prahu
  • 1 skodelica stepene smetane

Za čokoladno polnilo:

  • 2 skodelici čokoladnega moussa
  • 1 ¼ skodelice stepene smetane

Za lazanjo:

  • 14 graham krekerjev
  • 1 skodelica češnjevega džema
  • 1 ¼ skodelice stepene smetane
  • 4  piškoti Oreo

Priprava sladke lazanje, sladice, ki je ni potrebno peči:

Najprej si naredimo podlago. V multipraktik damo piškote Oreo in jih zmeljemo v fine drobtine. Dodamo stopljeno maslo in zmešamo. Maso razporedimo po pekaču tako, da jo močno pritisnemo na dno pekača. Zdaj lahko pripravimo polnila. V srednje veliki posodi pripravimo sveži kremni sir in mu dodamo sladkor v prahu ter stepeno smetano. Nežno premešamo in postavimo na stran. V drugi srednje veliki skledi zmešamo čokoladni mousse in stepeno smetano. Počasi lahko začnemo s sestavljanjem lazanje. Polovico polnila iz kremnega sira enakomerno namažemo po podlagi iz piškotov Oreo. Pokrijemo s plastjo celih graham krekerjev (uporabili naj bi jih okoli 6), prek katerih pa namažemo še polovico češnjevega džema. Zdaj premažemo s čokoladnim polnilom, ga enakomerno razporedimo, prekrijemo z graham krekerji in preostalim češnjevim džemom. Prek džema nanesemo še preostalo polnilo s kremnega sira, to pa prekrijemo z enakomerno plastjo stepene smetane. Preostale graham krekerje in piškote Oreo zdrobimo in potresemo po vrhu. Sladko lazanjo postavimo za vsaj 20 minut v hladilnik. Ko je ohlajena, jo narežemo in postrežemo.
Pa dober tek!