Pripravili smo preprost recept za testenine s šparglji, pestom in sušenimi paradižniki, ki jih lahko pripravimo tako za kosilo kot tudi večerjo. Okusno!

Pred vami je enostaven, hiter in zdrav recept za testenine s šparglji, pestom in sušenimi paradižniki. Čaka vas odlično pomladno kosilo (ali večerja).

PREBERITE ŠE: Recept: hrustljav avokadov pomfrit

Namesto peresnikov lahko uporabite tudi polnozrnate fusille.

Namesto peresnikov lahko uporabite tudi polnozrnate fusille.

Sestavine za testenine s šparglji, pestom in sušenimi paradižniki:

  • 15 špargljev
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol za okus
  • poper za okus
  • 230 gramov peresnikov
  • 4 skodelice svežih listov bazilike
  • 1/3 skodelice pinjol
  • 2 stroka česna
  • pol skodelice olivnega olja
  • pol skodelice parmezana
  • 1 žlička soli
  • pol skodelice posušenih paradižnikov

Priprava testenin s šparglji, pestom in sušenimi paradižniki:

Segrejte pečico na 220 stopinj Celzija.
V velikem loncu zavrite okoli 3 litre vode.
Špargljem odstranite oleseneli del. Preostali del narežite na četrtine in položite na s papirjem za peko obložen pekač. Prek špargljev prelijte olivno olje, potresite sol in poper ter jih pecite 10 minut.
V vrelo vodo dajte peresnike in jih kuhajte od 10 do 12 minut oziroma dokler niso kuhani al dente. Nato jih odcedite.
V mešalnik ali sekljalnik dajte baziliko, pinjole, česen in olivno olje ter mešajte, da nastane pasta. Dodajte še parmezan in sol.
V veliki skledi zmešajte kuhane testenine, posušene paradižnike, pečene šparglje in pesto (približno tri zajetne žlice). Postrezite toplo ali hladno in okrasite s parmezanom.
Pa dober tek!

Pripravo testenin si lahko ogledate v priloženem posnetku: