Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet je Mercedes predstavil na avtomobilskem tednu v Montereyu. In ta je nedvomno osupljiv!

Kabriolet Vision 6 v marsikaterem pogledu spominja na gliser, ki je bil oblikovan v stilu Art Decoja  in je postavljen na 24-palčna platišča. Njegov prednji del se razteza skoraj neskončno daleč, zadnji del pa je zašiljen v konico in oblikovan kot zadnji del gliserja. Presunljivi Vision 6 Cabriolet meri v dolžino kar 5,79 metra in tako resnično deluje kot jahta na cesti. Z njo ima skupno tudi barvo, saj je že njeno ime Nautical Blue Metallic. Prednji del avtomobila krasi ogromen “gril“, poleg katerega se nahajajo še majhne odprtine žarometov.

Notranjost je še bolj presunljiva, kot je presunljivo zunanje oblikovanje. Vse se začne vrteti pri osrednji konzoli, okoli katere najdemo dovršeno ambientalno osvetlitev. Po vratnih oblogah, sedežih in ostali površini v notranjosti avtomobila je moč opaziti kopico modrih lučk, ki so pravzaprav logotipi Mercedesove zvezde. Namesto digitalnih merilnikov so se vrnili klasični, analogni, tokrat v retro izvedbi. Za tiste, ki potrebujejo še ostalo informacije o vožnji, se poleg dveh analognih prikazovalnikov informacije projicirajo tudi na vetrobransko steklo.

V vsakem kolesu ima Vision 6 Cabriolet vgrajen elektromotor, ki skupaj premorejo 750 konjskih moči. Elektromotorje poganja zajetna baterija s hitrim polnjenjem, ki lahko v zgolj petih minutah priskrbi za dodatnih 100 kilometrov vozne energije. S polnimi baterijami lahko Vision 6 prevozi do 500 kilometrov, od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot štirih sekundah, maksimalna hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

PREBERITE ŠE: BMW Z4 CONCEPT – LEPŠEGA BI SI TEŽKO ZAMISLILI

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet je le koncept in študija. A vendarle obstaja možnost, da bodo Maybachi v prihodnosti krenili ravno v to, na novo začrtano smer.

Galerija slik: Maybach 6 Cabriolet

Več:
citymagazine.si