bogataši

15 neumnosti, ki si jih lahko privoščijo le bogati

S svetovnim fenomenom krčenja srednjega sloja se povečuje sloj revnih, bogati pa postajajo vedno bolj premožni. Bogatašev se je prijela stigma, da jih velika večina živi na račun izginjajočega srednjega sloja. Ne glede na to, ali verjamete v nečisto pridobljen denar višjega sloja, pa morate priznati, da včasih s svojo razsipnostjo pretiravajo. Neumnosti, ki si jih lahko privoščijo le bogati, nas postavljajo pred vprašanje, ali niso ti bogataši mogoče malo čez les.
10 norih storitev za milijonarje

10 norih storitev za milijonarje

Denar ne kupi sreče. A nemalokrat nam lahko prihrani veliko težav in izgubljenih živcev. Z velikim premoženjem avtomatično pride večje udobje, lažja skrb za zdravje ter manj frustracij – marsikatero težavo se pač da rešiti z določeno količino denarja. Četudi ste morda trden zagovornik zgoraj omenjenega reka, pa vam bo 10 norih storitev za milijonarje zamajalo trdno prepričanje.
Najdražji predmeti na svetu

Najdražji predmeti na svetu

Denar še ne more kupiti sreče, je pa precej učinkovito sredstvo na poti do srečnega življenja. A za zdravo, polno življenje je pomembno, da v našem vsakdanjiku vlada ravnotežje. In slednjega tudi nepredstavljivo velike vsote denarja pač porušijo. Najdražji predmeti na svetu pravzaprav niso najkakovostnejši izmed vseh izdelkov na trgu, temveč na tekmovanju najdražjih predmetov na svetu zmagujejo preprosto zato, ker so izdelani iz smešno dragih materialov, ki pa sami po sebi izdelkom ne dajo nobene dodatne uporabne vrednosti. Preberite, za kaj vse bogataši zapravljajo svoj denar.
šokantni nakupi

Najbolj šokantni nakupi vseh časov

Tisti z življenjem v naročju luksuza si lahko privoščijo zares karkoli jim srce poželi. Pomislite na razkošne avtomobile, eksotične dvorce in fini nakit. A to še ni konec! Kaj pravite na podmornico, zasebno letalo ali super-jahto z ročno izdelanimi detajli? Berite dalje. Tu so namreč najbolj šokantni nakupi vseh časov - govorimo tako o ceni kot tudi o namembnosti.
dom milijon evrov

Kakšen dom dobimo za milijon evrov ponekod na svetu?

Naša ideja, kakšen dom nam kupi milijon evrov, je najbrž nekaj takšnega – hiša s številnimi spalnicami, teniško igrišče, zunanja kuhinja, jacuzzi... Morda to velja za številna mesta po Evropi ali pa v Združenih državah Amerike, a milijon evrov nam v najdražjih mestih na svetu kupi komaj enosobno stanovanje. Kaj torej dobimo za milijon evrov na najdražjih nepremičninskih trgih po svetu in zakaj so ti kraji tako privlačni za kupce?