destinacije

8f7b2976bd496902e0aa3e9343bf2274

Tega o severnem tečaju gotovo še niste vedeli!

Kaj pravzaprav vemo o severnem tečaju, kraju, kjer je doma Božiček? Verjetno ne veliko, saj gre za precej neobljuden kraj na svetu. Kaj bi o tem skrivnostnem, mitskem kraju še morali vedeti? Zgodovina, geografija in splošno znanje še nikoli niso bili tako zabavni, kot bodo zdaj! Tukaj so stvari, ki jih o severnem tečaju gotovo še niste vedeli.
Jemen

Najnevarnejše turistične destinacije 2017

Načrtujete potovanje v tujino? Strokovnjaki pri International SOS and Control Risks so pripravili seznam turističnih destinacij glede na stopnjo nevarnosti. Če vas na potovanjih rado skrbi za vašo varnost, v te države raje ne potujte. To so najnevarnejše turistične destinacije 2017.
Najbolj romantičen butični hotel: Aenaon Villas, Santorini, Grčija

Najboljši butični hoteli na svetu 2016

Butični hoteli so pomemben kamenček v mozaiku turistične ponudbe. Gre za prave hotelske bisere za vse tiste petične turiste, ki so se naveličali klasičnih in vselej enakih hotelskih sob. Oglejte si najboljše butične hotele na svetu 2016, ki so prejeli nagrade The World Boutique Hotel Awards.
da postane prva ženska

Cassandra De Pecol: kot prva ženska bo obiskala vse države sveta!

Cassandra de Pecol je odkljukala že 181 držav sveta, do 196 ji tako manjka samo še 15 držav. Na pot okrog sveta je krenila julija 2015 in bo, če se vse izteče po njenih načrtih, v rekordnem času obiskala vseh 193 suverenih držav ter Kosovo, Tajvan in Palestino. Svoje potovanje je poimenovala Expedition196 in doslej zanj porabila 198 tisoč ameriških dolarjev.