inteligenca

Moški, ki se poročijo s pametnimi ženskami, živijo dlje

Moški, zamislite si podobo idealne ženske. Če se med njenimi lastnostmi znajdejo tudi zmogljivi možgani, ste na pravi poti do dobre odločitve. Ne samo, da lepota uveni, dobra osebnost pa se izkaže za zvesto spremljevalko do konca vajinih skupnih dni – razlog, zakaj si želite pametno žensko, je ta, da so nedavne raziskave nakazale na možno korelacijo med življenjsko dobo moškega ter višino ženinega IQ-ja. Moški, ki se poročijo s pametnimi ženskami, živijo dlje.
Zanimive Wikipedia strani, ki vam bodo pregnale dolgčas

Zanimive Wikipedijine strani, ki vam bodo pregnale dolgčas

Ko pritisne dolgčas, imamo več možnosti, kako ga odgnati. Velikokrat začnemo brskati po Facebooku in Instagramu ali pa igrati igrice na telefonu. A obstaja alternativa. Čas brezdelja je priložnost, ko se lahko naučimo česa novega, ter tako razširimo svoja obzorja. Če ne veste, kje začeti, vam lahko pomagamo. Zanimive Wikipedijine strani, ki vam bodo pregnale dolgčas, vas bodo zaposlile za kar nekaj ur.

Zakaj pametni ljudje obožujejo sarkazem?

Svet se loči na dva pola – tiste, ki ljubijo sarkazem, ter tiste, ki ga sovražijo. A pristranskost na stran. Kaj lahko o sarkazmu ugotovimo, če ga seciramo pod objektivom znanosti? Med drugim to, zakaj pametni ljudje obožujejo sarkazem. Preberite seznam ugotovitev o sarkazmu, ki enkrat za spremembo govori v prid temu pikremu smislu za humor.

Katere so najcenejše države za študij v tujini?

Študij v tujini za mnoge predstavlja zanimivo izkušnjo, saj lahko spoznamo drugo kulturo in pridobimo koristne življenjske izkušnje. Vendar je tudi luksuz. Stroški potovanja predstavljajo izziv in težko je najti pravo državo, ki bi cenovno ustrezala razpoložljivemu stanju na našem bančnem računu. Raziskava podjetja ValuePenguin je pred kratkim ponudila seznam najbolj cenovno ugodnih držav za študij v tujini. Katere so torej najcenejše države za študij v tujini?