odnos

V razmerju se ljudje napogosteje igramo te nepoštene igrice

Odnosi, še posebej ljubezenski, niso zgolj vir neskončnih inspiracij za filme, knjige in druge zvrsti umetnosti, temveč tudi predmet preučevanja akademikov. Eric Bernja, utemeljitelja transakcijske psihoterapije in avtorja knjige Games People Play, so še posebej zanimale igrice, ki se jih ljudje igramo v razmerju. Katere so najbolj pogoste si lahko preberete v spodnjem članku.

Moški, ki se poročijo s pametnimi ženskami, živijo dlje

Moški, zamislite si podobo idealne ženske. Če se med njenimi lastnostmi znajdejo tudi zmogljivi možgani, ste na pravi poti do dobre odločitve. Ne samo, da lepota uveni, dobra osebnost pa se izkaže za zvesto spremljevalko do konca vajinih skupnih dni – razlog, zakaj si želite pametno žensko, je ta, da so nedavne raziskave nakazale na možno korelacijo med življenjsko dobo moškega ter višino ženinega IQ-ja. Moški, ki se poročijo s pametnimi ženskami, živijo dlje.

Kaj si želi slišati vsaka ženska?

"Kaj je za večerjo?" "Tudi danes se bom zadržal v pisarni nekoliko dlje." '"Si kje videla moj zelen pulover?" "Prosim, prinesi mi pivo." Te fraze so verjetno znane vsakemu paru. Takšna komunikacija je seveda nujno potrebna, a ni zadostna. Včasih se morajo moški malo potruditi in zlesti nazaj na belega konja, s katerim so pred nekaj leti ugrabili svojo princeso. Preberite, kaj si želi slišati vsaka ženska, in poskrbite za ponoven prižig iskric v vašem odnosu.

Če ima tvoj fant te lastnosti, se lahko z njim tudi poročiš!

Spoznati sanjskega fanta, fanta, s katerim se želimo poročiti, ni lahko. Veliko deklet ima dolg seznam, na seznamu pa želene lastnosti, ki bi naj sanjskega moškega tudi odlikovale. A sanjskega moškega ne gre načrtovati, niti kupiti. Ob pravem času moramo biti na pravem mestu. In takrat moramo čutiti, da je to to! A določenih kvalitet pri moškem nikakor ne smemo prezreti. Če ima tvoj fant te lastnosti, se lahko z njim tudi poročiš!

Krute resnice o prijateljstvu, ki se jih moramo naučiti v svojih dvajsetih

Prijateljstvo je ena izmed najbolj pomembnih oblik tesnih medčloveških odnosov, ob enem pa na žalost tudi največkrat zanemarjena. Medtem, ko se vse bolj poudarja dejstvo, da je partnerski odnos potrebno graditi in negovati ter je na voljo vse več priporočnikov na to temo in tudi vse več parov vsaj enkrat v življenju za pomoč pri premagovanju težav poišče terapevta, je negovanje prijateljstva porinjeno na stranski tir. O njem se sprašujejo duše, ki so nagnjene k ohranjanju čistih odnosov, mnogi pa jemljejo prijatelje za samoumevne in pustijo te dragocene odnose v rokah slučaja in usode. A številne študije so pokazale, da imajo prijateljstva izredno pomemben vpliv na srečo in zdravje posameznika. Preberite krute resnice o prijateljstvu, ki se jih moramo naučiti v svojih dvajsetih. To nam bo pomagalo, da bomo lažje poskrbeli za primerno spodbudo in nego najbolj dragocenih vezi.