osebna rast

Znaki, da je tvoja osebnost tako globoka, da se drugi bojijo

Včasih se počutimo osamljene in nezaželene, čeprav ni z nami v osnovi čisto nič narobe. Močni in globoki ljudje so marsikdaj za preostale zastrašujoči. Če se tudi vi velikokrat počutite nerazumljene in zapostavljene, vam lahko ta članek pomaga priti do odgovorov, zakaj je temu tako. 9 znakov, da je tvoja osebnost tako globoka, da se te drugi bojijo, vam bo morda pomagalo v marsikaterem težkem obdobju.

Zakaj bi se morali večkrat objemati?

Videti je, da objemanje ni le prijetno, ampak ima tudi številne pozitivne učinke na naše telo in duha. Znanstveniki so kar nekaj časa raziskovali in končno tudi dokazali, da je objemanje pravzaprav zdrava zabava. Tukaj je 10 razlogov, zakaj bi se morali večkrat objemati.

Če ste zasvojeni s temi stvarmi, potrebujete odmor

Ljudje smo šibka bitja. Tudi kadar imamo na razpolago orodje, ki bi ga lahko uporabili le za izboljšavo svojega življenja (in morda tudi sveta), nam ga nekako uspe izrabiti kot nekaj nasprotnega in potencialno škodljivega. V zadnjem času se na primer pojavlja porast odvisnosti od družbenih omrežij, obsedenost z zdravo prehrano in pretiran deloholizem. Če ste zasvojeni s temi stvarmi, potrebujete odmor.

Kaj o nas pove naš način objemanja?

Gotovo tudi vi mislite, da se ljudje zmeraj objemamo na enak način. A to ne drži. Če smo bolj pozorni, lahko opazimo, da poznajo tudi objemi več oblik. Nekateri ljudje gledajo pri tem partnerja v oči ali pa dajo roke v žep druge osebe. Verjeli ali ne, to subtilno dejanje lahko razkrije veliko tem, kakšni smo kot oseba. Kaj torej o nas pove naš način objemanja?

Najbolj nadležne stvari na svetu

Globoko v človeški naravi je zapisana potreba po medsebojni interakciji ter vzpostavljanju smiselnih intimnih odnosov. A ta potreba se mnogokrat izkaže za dvorezni meč. Nemalokrat si v interakciji krepko stopamo po živcih – nekateri po nesreči, marsikateri pa v iskanju pozornosti in želji po sprostitvi nakopičene jeze. Preberite, katere so najbolj nadležne stvari na svetu. Razumevanje in lociranje problema je namreč prvi korak do odkritja konkretne rešitve zanj.