osebna rast

sharon-garcia-417666

Znaki, da je tvoja osebnost tako globoka, da se drugi bojijo

Včasih se počutimo osamljene in nezaželene, čeprav ni z nami v osnovi čisto nič narobe. Močni in globoki ljudje so marsikdaj za preostale zastrašujoči. Če se tudi vi velikokrat počutite nerazumljene in zapostavljene, vam lahko ta članek pomaga priti do odgovorov, zakaj je temu tako. 9 znakov, da je tvoja osebnost tako globoka, da se te drugi bojijo, vam bo morda pomagalo v marsikaterem težkem obdobju.

Zakaj bi se morali večkrat objemati?

Videti je, da objemanje ni le prijetno, ampak ima tudi številne pozitivne učinke na naše telo in duha. Znanstveniki so kar nekaj časa raziskovali in končno tudi dokazali, da je objemanje pravzaprav zdrava zabava. Tukaj je 10 razlogov, zakaj bi se morali večkrat objemati.
Če ste zasvojeni s temi stvarmi, rabite odmor

Če ste zasvojeni s temi stvarmi, potrebujete odmor

Ljudje smo šibka bitja. Tudi kadar imamo na razpolago orodje, ki bi ga lahko uporabili le za izboljšavo svojega življenja (in morda tudi sveta), nam ga nekako uspe izrabiti kot nekaj nasprotnega in potencialno škodljivega. V zadnjem času se na primer pojavlja porast odvisnosti od družbenih omrežij, obsedenost z zdravo prehrano in pretiran deloholizem. Če ste zasvojeni s temi stvarmi, potrebujete odmor.
Always_-_Hug

Kaj o nas pove naš način objemanja?

Gotovo tudi vi mislite, da se ljudje zmeraj objemamo na enak način. A to ne drži. Če smo bolj pozorni, lahko opazimo, da poznajo tudi objemi več oblik. Nekateri ljudje gledajo pri tem partnerja v oči ali pa dajo roke v žep druge osebe. Verjeli ali ne, to subtilno dejanje lahko razkrije veliko tem, kakšni smo kot oseba. Kaj torej o nas pove naš način objemanja?

Najbolj nadležne stvari na svetu

Globoko v človeški naravi je zapisana potreba po medsebojni interakciji ter vzpostavljanju smiselnih intimnih odnosov. A ta potreba se mnogokrat izkaže za dvorezni meč. Nemalokrat si v interakciji krepko stopamo po živcih – nekateri po nesreči, marsikateri pa v iskanju pozornosti in želji po sprostitvi nakopičene jeze. Preberite, katere so najbolj nadležne stvari na svetu. Razumevanje in lociranje problema je namreč prvi korak do odkritja konkretne rešitve zanj.

Znaki, ki kažejo, da smo v življenju uspešni

Vsi se kdaj počutimo kot navadne zgube. Čeprav je ta občutek normalen, moramo najti način, da nase in na svoje življenje pogledamo z druge perspektive. Težava se namreč pojavi takrat, ko tiste majhne, a pomembne stvari preprosto spregledamo. Če nismo milijonarji, ne živimo v dvorcu in ne vozimo dragega avtomobila, še ne pomeni, da smo zgube. Pravzaprav je ravno obratno. Tukaj je 20 znakov, ki kažejo, da smo v življenju uspešni.
Zakaj je generacija Y nesrečna?

Zakaj je generacija Y nesrečna?

Generacija Y vključuje tiste, ki so bili rojeni med poznimi 70. leti in nekje do sredine 90. let prejšnjega stoletja. Mnogi pripadniki generacije Y (oziroma GYPSY-ji) so se razvili v izjemno uspešne ljudi – so namreč najbolj pogost profil, najden na vodilnih položajih pomembnih podjetij. Eden izmed pomembnih dejavnikov, ki je oblikoval generacijo Y, je eksponenten razvoj tehnologije. Zaradi tega so GYPSY-ji v komunikaciji izjemno hitri in učinkoviti. Prav tako se lahko pohvalijo z dejstvom, da so izjemno dobri v delu v skupini. Zaradi povezanosti, ki jo posledično čutijo zaradi prepletenosti na spletu, so sodelovanje, reševanje konfliktov in učinkovito delo v skupini za njih nekaj samoumevnega. GYPSY-jem je pomembna tudi družina. Zaradi fleksibilnosti delovnega časa, ki je v času njihovega zaposlovanja izredno narastla, imajo ti posamezniki več časa, ki ga lahko učinkoviteje razporedijo med delo in družino. A kljub vsem pozitivnim značilnostim, s katerimi se posamezniki generacije Y ponašajo, se mnogi izmed njih počutijo slabo. Preberite, zakaj je generacija Y nesrečna.
shutterstock_360572705

Študija razkrila, kateri del dopusta nas najbolj osreči

Spomnite se trenutka, ko ste nazadnje odšli na dopust, ali pa trenutka, ko ste dopust načrtovali. Ste si nenadoma začeli predstavljati vse možnosti dopustovanja, ki so pred vami, namesto da bi razmišljali o vsakodnevnem delu? Si predstavljate vse kraje, ki bi jih radi videli in obiskali? No, študije so razkrile, da je to popolnoma normalno. Ko se namreč pripravljamo na dopust in predvidevamo možnosti dopustovanja, postanemo vznemirjeni. Nenadoma smo napolnjeni s srečo. Kateri del dopusta nas torej najbolj osreči?