Ti filmi z edinstveno ženstveno atmosfero bodo dekletom pomagali pozabiti na prav vse skrbi! Zanje potrebujete le družbo svojih prijateljic ali pa si jih, ko potrebujete malo sprostitve, oglejte kar same.

10 filmov, ki si jih morate dekleta pogledati sama:

The Break-Up (Greva narazen, 2006)


Po dveh letih skupnega življenja Brooke in Gary spoznata, da se ne ujemata več. Konec razmerja se sprva zdi logičen in razumljiv, nato pa se začne proces ločitve. To je film, ki pomaga poiskati odgovor na večno vprašanje: je bolje biti sam ali pa v na videz varnem, a votlem razmerju?

Love & Friendship (Ljubezen in prijateljstvo, 2016)


Lepa mlada vdova Susan pride na družinsko posestvo svojega pokojnega moža, da bi utišala govorice o njenih dogodivščinah in da bi premagala finančne nadloge. Susan časa ne zapravlja – odloči se, da bo zase in za svojo hčerko našla premožnega moža. Njena naloga pa ne zahteva le lepote in elegance, temveč tudi pretkanost, inteligenco in mojstrski talent za spletke.

Begin Again (Ti pesem lahko reši življenje?, 2014)


Dan je bivša legenda šovbiznisa, Greta je nekdanja rock zvezda. V New Yorku se srečata v trenutku, ko je to najbolj potrebno. Imata še eno priložnost, da spremenita vse, kar je, in zdi se, da sta oba pripravljena sprejeti novo smer, ne samo v glasbi, temveč tudi na ljubezenskem področju.

Blue Valentine (Otožno valentinovo, 2010)


Dean in Cindy se privlačita na tak način, ki ga izkusijo le tisti ljudje, ki so resnično zaljubljeni. Sčasoma so njuni občutki okuženi z razočaranji in nesporazumi in njuno razmerje začne drveti v propad. Pred njima je pomembna odločitev: se bosta predala ali bosta poskusila oživiti svoj odnos?

Sliding Doors (Helenini ljubezni, 1998)


Helen je mlada ženska iz Anglije, ki je ujela vlak v trenutku, ki je bil zanjo usoden. V resničnosti je vlak ujela v zadnjem trenutku, v paralelnem svetu je bila prepozna. Ali je bila to dobra ali slaba stvar, kakšno je zdaj njeno življenje in kaj ji prinaša hitenje na želeno destinacijo na ta dotični dan, se počasi pokaže skozi vrtinec dogodkov, ki jih vidimo v filmu.

Miss You Already (2015)


Millie in Jess sta najboljši prijateljici, ki se poznata celo življenje. Ko dopolnita 40 let, je njuno prijateljstvo postavljeno pred izziv – Millie namreč resno zboli.

How to Be Single (Razgibano življenje samskih, 2016)


Ellis prekine razmerje s partnerjem – želi si biti samska. Poišče si novo službo in novo prijateljico, Robin, ki je prava žurerka. Ellis se tako zapodi v to novo, svobodno življenje, hkrati pa poskuša dognati, kaj je tisto, kar si v življenju resnično želi.

Revolutionary Road (Krožna cesta, 2008)


Frank in April verjameta, da je njuna družina drugačna od vseh ostalih. Povprečno meščansko življenje namreč ni zanju. Želja po drugačnosti jima ne da počitka, dokler nista nekega dne prisiljena sprejeti drzno odločitev: z družino se bosta preselila v Pariz. Sta zares pripravljena pustiti vse za sabo in se podati v negotovo prihodnost v tuji državi?

The Diary of a Teenage Girl (Kako sem izgubila nedolžnost, 2015)


Film spremlja zgodbo najstnice iz San Francisca, ki ima afero z maminim fantom. Pogumen in odkrit film se odraščanja in spolnega dozorevanje loti brez zadržkov in omejitev.

In Her Shoes (V njenih čevljih, 2005)


Maggie obožuje čevlje starejše sestre Rose in si jih tako večkrat tudi izposodi. Nekega dne to ni več dovolj in Maggie si tako zaželi še sestrinega fanta. Rose sestro spodi, sestrama pa se življenje obrne na glavo.