Veš, kakšne so jutranje navade najuspešnejših ljudi? Najuspešnejši vedo, da imajo njihove osebne zadeve prednost pred vsemi preostalimi. Ko se zbudijo, ne planejo po pametnem telefonu in ne pregledujejo elektronske pošte, ampak jutra namenijo sebi. Tukaj je 10 jutranjih navad najuspešnejših ljudi …

Preveri, katerih je 10 jutranjih ritualov najuspešnejših ljudi, oziroma kaj zelo uspešni ljudje, vodje in podjetniki naredijo takoj, ko se zbudijo.

1. Zgodaj vstajajo

Uspešni ljudje se zavedajo, da je čas neprecenljiva dobrina, zato se zbujajo zelo zgodaj, kar ne pomeni ob 7., ampak ob 5. in celo 4. uri zjutraj. Tako imajo zjutraj več časa in možnost, da naredijo stvari, ki so zanje resnično pomembne.

2. Telovadijo

Ne mislimo nujno na intenzivno vadbo – to sta lahko tudi joga in lahkoten tek. Jutranja vadba zbistri misli in pomaga v boju proti stresu.

3. Poskrbijo za motivacijo

Uspešni ljudje se zavedajo, da motivacija ne traja večno, zato zjutraj poslušajo motivacijske anekdote in berejo spodbudne izreke.

4. Hvaležni so

Uspešni ljudje so hvaležni in se zavedajo, da sreča prihaja iz tistega, kar že imajo. Nekateri izmed njih v dnevnik vsak dan zapišejo eno stvar, za katero so hvaležni, saj se zavedajo, da so v življenju pomembne tudi majhne zmage.

5. Poslušajo sami sebe

Uspešni ljudje vedo, kaj hočejo, in na vprašanje, ali bi želeli svoj poklic opravljati tudi, če bi bil to njihov zadnji dan na zemlji, odgovorijo pritrdilno. Uspešni ljudje ne vztrajajo v službi, ki jim ne prinaša zadovoljstva.

6. Prednost dajo težjim nalogam

Uspešni ljudje težjih nalog ne prelagajo na kasnejši čas, ampak jih opravijo najprej in šele nato nadaljujejo z lažjimi opravili. Tako imajo več možnosti, da stvar resnično uspešno opravijo.

7. Zajtrkujejo

Uspešni ljudje zjutraj vedno pojejo uravnotežen zajtrk, saj se zavedajo, da je zdravje vedno na prvem mestu. Z lahkim zajtrkom poskrbijo za zdrav in uspešen začetek dneva.

8. Vzamejo si čas za partnerja in otroke

Uspešni ljudje si zjutraj vzamejo nekaj minut za svojega partnerja. Spregovorijo o načrtih, financah in hobijih. To storijo med skupno telovadbo ali zajtrkom, saj se zavedajo, da so skupni obredi dobri za zvezo. Tisti, ki imajo otroke, tem zjutraj pripravijo zajtrk in jih odpeljejo v vrtec/šolo, saj se zavedajo, da otroci še prehitro odrastejo.

9. Načrtujejo

Uspešni ljudje zjutraj načrtujejo, kakšen bo njihov dan in kaj vse bodo postorili. Poleg nalog določijo čas za kosilo, odmor in sprehod.

10. Meditirajo

Jutranja meditacija uspešnim ljudem pomaga pri iskanju notranjega miru in deluje protistresno. Uspešni ljudje se zavedajo, da je 90 odstotkov bolezni povezanih s stresom, zato vedno poskrbijo, da vsak dan nekaj časa posvetijo le sebi.