Kakšna je skrivnost uspešnih parov? Mi smo jih zbrali kar 10+!

Razkrivamo skrivnosti izjemno uspešnih odnosov, ki se jih uspešni pari držijo in s tem ustvarjajo pogoje za uspešen odnos.

1. Svojega razmerja ne primerjajo s prejšnjimi razmerji.

Če primerjamo dve stvari, bomo vedno imeli zmagovalca in poraženca. Vsak odnos je drugačen in tisto, kar je naše prejšnje razmerje naredilo posebno, morda ne drži za zdajšnje. Močni pari se osredotočijo na razmerje, v katerem so.

2. Ne postavljajo si omejitev.

S postavljanjem omejitev naše razmerje ne (z)more rasti. Tako imenovana “pravila”, ki prepovedujejo neko početje drugega, bodo prinesla samo zamere. Če smo v svoji koži dovolj samozavestni, potem se znamo tudi pri takih stvareh držati nazaj.

3. Čas znajo preživljati ločeno.

Samozavestnim parom ni treba biti drug z drugim ves čas. Dejstvo je, da ne želijo biti skupaj ves čas. Vedo, da je pomembno, da še vedno ohranijo svojo neodvisnost in zunanje interese.

4. Ne preverjajo telefonov partnerja.

Vaša potreba po preverjanju telefona partnerja kaže, da mu ne zaupate. Ko enkrat začnete z radovednostjo stikati po telefonu drugega, je iskrenost že pobegnila skozi okno in vsak pisk na telefonu je dovolj za prepir.

5. Svojega razmerja ne obelodanijo na Facebooku.

Če dejansko dajete tako močan pomen objavi razmerja na Facebooku, da potrdite svoj status, verjetno niste dovolj zreli za pravo in močno razmerje.

6. Izogibajo se namernemu vzbujanju ljubosumja.

Ko ste v trdnem razmerju, v katerem od drugega prejmete dovolj pozornosti in skrbi, ne čutite potrebe, da bi jih dodatno iskali s takšno nizko taktiko.

7. V javnosti se nikoli ne ponižujejo.

Namerna osramotitev svojega partnerja – predvsem pred drugimi ljudmi – je razlog za razpad zveze. Obstajajo drugi načini izražanja sebe, ki ne zajemajo sramotenja drugega.

Uspešni pari svojega razmerja ne primerjajo s prejšnjimi.

Uspešni pari svojega razmerja ne primerjajo s prejšnjimi.

8. Izogibajo se izpostavljanja napak drugega.

Nihče ni brez napak. Močni pari poznajo slabosti drugega. Raje, kot da se na napake drugega obešajo, ponudijo svojo podporo.

9. Ne poskušajo spremeniti druge osebe.

Zaljubili ste se z razlogom in ne s projektom “Kako ga/jo izboljšati”. Stabilni pari ne poskušajo spremeniti videza druge osebe, niti značaja.

10. Med seboj ne tekmujejo.

Obstaja razlika med izzivanjem parterja in med tekmovanjem z njim. Pri prvem sta oba boljša, pri slednjem mora nekdo izgubiti. Ne gre za to, kdo je kaj kupil in česa se je spomnil. Gre za nesebično odločitev osrečevanja.

11. Stvari ne olepšujejo.

Drug z drugim so zmeraj iskreni, čeprav to ni zmeraj tisto, kar si želijo slišati.

PREBERITE ŠE: 10 navad srečnih parov

12. Nikoli ne žalijo družine svojega partnerja.

Žalitev partnerjeve družine je podobno kot pripombe na vašo težo.

13. Nikoli ne zanikajo naklonjenosti do partnerja.

Spolna komponenta ima enako težo kot čustvena. Močni pari se partnerju stežka uprejo, še težje je biti brez njega.

14. Ne sprašujejo se ves čas, kaj počne partner in kje je.

Močni pari ne potrebujejo stalnega stika. Časa ne porabljajo s tem, da se sprašujejo kaj druga oseba počne in kje je. Potrebno je ravnotežje med mislijo nase in mislijo na drugega.

15. Nikoli se ne jezijo na drugega, ne da bi pojasnili, zakaj.

Vemo, da pasivno-agresivno nikoli ne deluje tako, kot bi si želeli, da bi. Uspešni pari so se sposobni pogovarjati in ne bojijo se odziva druge osebe. Zadrževanje jeze, ne da bi dali priložnost parterju, da razloži, ni do nikogar pošteno.

Več informacij:
citymagazine.si