Ženske so v povprečju nekoliko bolj občutljive od moških – to pa še ne pomeni, da niso močne in neodvisne. Pod še vedno prisotno težo patriarhalne družbe se hitro zgodi, da se ženske opravičujejo za stvari, za katere se nimajo kaj opravičevati. Preberite, za katerih 15 stvari se ženska nikoli ne bi smela opravičiti.

Za teh 15 stvari se ženska nikoli ne bi smela opravičiti, se strinjate?

Ko reče »ne«

Ko ženska reče »ne« se za to velikokrat počuti krivo. Pa se ne bi smela. Če ne želiš z nekom na zmenek ali v posteljo in zato rečeš »ne«, nisi naredila nič, zaradi česar bi se morala komu opravičiti.

Da ima rada ženska ali moška opravila

Velikokrat se deklice in dečke sili v hobije, ki so bolj pripisani njihovemu spolu. Če je ženski zelo všeč delo v avtomobilskem servis centru, je lahko okolica nanjo samo ponosna.

Da ni naličena

Si se kdaj počutila, kot da si prekršila neko normo, ker se nisi naličila? Kot da se ne potrudiš dovolj, da bi bila videti lepa za poseben dogodek? Ni pravično, da se tako počutiš in ni se ti treba opravičevati, če nisi naličena.

Če nisi naličena se ne rabiš zato opravičevati

Če nisi naličena se ne rabiš zato opravičevati

Za izbiro hrane

Ali si vegetarijanka, strastna mesojedka ali pa presnojedka – kaj ješ, je tvoja izbira in zanjo se ni treba nikomur opravičevati.

Da se zabava

Če se smeješ, plešeš in skačeš po plesišču, to ne pomeni, da na vsak način želiš pritegniti pozornost, temveč da se pač zabavaš. Za to se ni treba opravičiti.

Vsak ima pravico do zabave

Vsak ima pravico do zabave

Da je malo sebična

Sebičnost ni nujno slaba, še posebej v zmernih dozah. Če si vzameš čas zase, še ne pomeni, da se moraš zato počutiti slabo in se opravičevati.

Da ima čustva

Ljudje imamo čustva, ki v veliki meri vplivajo na naše doživljanje sebe in okolice. Včasih prevladujejo čustva evforije, drugič jeza, tretjič na plan pritečejo solze. Za svoja čustva nihče nikomur ni dolžen polagati računov ali se mu opravičiti.

Ko potrebuje pomoč

Vsak tu in tam potrebuje pomoč drugih ljudi. Ko ženska prosi za pomoč, se ji ni treba opravičevati ter se počutiti šibko. Tudi moški velikokrat potrebujejo pomoč, vendar so včasih preveč ponosni, da bi zanjo prosili.

Da ima drugačno mnenje

Dejstva so dejstva, mnenja pa se lahko od posameznika do posameznika razlikujejo. In tako je tudi prav, saj brez tega ne bi bilo različnosti in možnosti za napredek. Če ima ženska drugačno mnenje od svojih prijateljic, partnerja ali pa večine, se ji za to ni treba opravičevati.

Za svoja oblačila

Ali se pretirano lepo oblačiš ali pa ti je za tvoj videz precej vseeno – nikoli ne moreš ugoditi vsem in vedno se najde nekdo, ki te bo kritiziral. Za svoja oblačila se ni treba opravičevati.

Kaj oblečeš je tvoja stvar

Kaj oblečeš je tvoja stvar

Da je ponosna na svoje dosežke

Ženska, ki čuti ponos do svojih dosežkov, ni prevzetna. Za občutek ponosa se ni treba opravičevati nikomur, saj si za svoje dosežke trdo garala.

Da je zadovoljna s svojim telesom

Če se ti uspe osvoboditi izpod tiranije nedosegljivih lepotnih idealov ter si zadovoljna s svojim telesom, čeprav to ni popolno, se za to ni treba nikomur opravičevati.

Da ne ve vsega

Nihče ni popoln. Nihče ne ve vsega in vsak se kdaj zmoti. Ne opravičuj se.

Za svoj način življenja

Kakšno življenje želiš živeti? Družinsko, karierno, pustolovsko? Ali boš imela otroke ali ne, je tvoja odločitev. Enako velja za kariero. Nikomur nisi dolžna opravičila.

PREBERITE ŠE: Top romantične komedije za tiste, ki jih sovražijo

Za način svojega življenja se ne rabiš opravičevati

Za način svojega življenja se ne rabiš opravičevati

Za svoje spolno življenje

Tvoje telo je tvoja stvar. In isto velja za tvoje spolno življenje. Nikomur se ni treba opravičevati za količino spolnosti, ki je ali ni prisotna v tvojem življenju.