Vsekakor je izjemno tragično, ko umrejo naši junaki in idoli. Hkrati pa izjemno močan opomnik na to, kako je smrt eksistencialni del življenja. Vzame lahko prav vsakega od nas v vsakem trenutku, ne glede kdo ste ali kje ste. Kako resnično je to - dokazuje, da obstaja množica filmskih zvezd, ki so med snemanjem filmov ali produkcije nepričakovano izgubili življenje. Bili so legende, ki so se nam vtisnili spomin skozi neverjetno interpretacijo filmskih likov.

So trenutki, ko igralci umrejo tako tragično in nepričakovano, da je vse, kar pustijo in kar lahko zadržimo, njihov umetniški opus, njihovi filmi. Tukaj je nekaj žalostnih zgodb priljubljenih filmskih zvezd, ki jih ni več med nami. Na koncu je zelo mlada, a zelo nadarjena zvezda, katere filmi so in bodo ostali legendarni.

Heath Ledger – 2009


Zvezda filma Vitez teme je bil januarja 2008 na snemanju filma Imaginarij doktorja Parnasa, ko se je zlomil in umrl v svojem stanovanju v New Yorku. Vzrok smrti naj bi bila “zloraba zdravil na recept ali napačna uporaba ter kombinacija, kar je vodilo do zastrupitve”.

Anton Yelchin – 2016

Anton, ki je zaslovel v seriji filmov Zvezdne steze, je umrl prav grozljive smrti. Bil je na poti na vaje, ko ga je njegov Jeep Grand Cherokee stisnil ob steber. Poškodbe prsnega koša so bile usodne.

Paul Walker – 2015

Franšiza Hitri in drzni je izgubila svojo največjo zvezdo v prometni nesreči. Paul in njegov prijatelj sta se vozila s Porschejem, ko je ta zadel svetilko in dve drevesi ter nato zagorel. Oba sta umrla na kraju nesreče.

Brandon Lee – 1993

Sin Brucea Leeja je bil star le 28 let, ko je umrl na prizorišču filma The Crow (1994). V pištoli, s katero ga ustrelijo v filmu, so bili namesto slepih nabojev pravi. Brandon je bil ustreljen v trebuh, zaradi hudih krvavitev pa je umrl v bolnišnici.

Bruce Lee – 1973

Slavni igralec Bruce Lee je umrl zaradi hudega otekanja možganov, potem ko je končal snemanje svojega zadnjega filma V zmajevem gnezdu (1973).

Marilyn Monroe – 1962

Diva Marilyn Monroe je 5. avgusta 1962 umrla na svojem domu zaradi prevelikega odmerka predpisanih zdravil. Snemala je film Something’s Got to Give.

Oliver Reed – 1999

Veliki Oliver Reed je umrl med premorom na snemanju filma Gladiator (2000). Vzrok smrti je bil srčni napad.

Philip Seymour Hoffman – 2014

Philip je bil star 46 let, ko je februarja 2014 umrl zaradi prevelikega odmerka drog. Pred tem naj se 20 let drog ne bi dotaknil. Umrl je med snemanjem filma Igre lakote: Upor.

John Ritter – 2003

John Ritter je bil znan po svojih vlogah v filmih Problem Child (1990), Chuckyjeva nevesta (1998), Pokvarjeni Božiček (2003) in seriji 8 Simple Rules (2002–2005). Na snemanju slednje se je zgrudil. Vzrok smrti je bila razpoka na aorti.

Andy Whitfiled – 2011

Andy, žrtev raka, je umrl zaradi recidiva le 18 mesecev po postavljeni diagnozi. Znan je po glavni vlogi v seriji Spartak.

Clark Gable – 1961

Clark Gable je filmska legenda in velik del hollywoodskih klasik. Umrl je zaradi srčnega napada med snemanjem filma Neprilagojeni (1961). Ob njegovem boku v filmu lahko vidimo Marilyn Monroe, ki je umrla manj kot leto za njim.

Brittany Murphy – 2009

Brittany je bila nekoč najstniška filmska zvezda, ki se je hitro prelevila v ikonično dramsko igralko. Umrla je zaradi pljučnice le nekaj mesecev po zaključku svojega zadnjega filma Something Wicked (2014). Film so izdali 6 let po njeni smrti.

River Phoenix – 1993

Triindvajsetletni nadarjeni igralec je umrl zaradi prevelikega odmerka drog. Njegov zadnji film Dark Blood (2012) je bil izdan posthumno, 20 let po njegovi smrti.