Že v letu 2017 je svet ugledalo kar nekaj avtomobilov, ob katerih se nam preprosto pocedijo sline. In v letu 2018 ne bo prav nič drugače, saj nas čaka kar nekaj novosti. Če se bo tako nadaljevalo, si bomo počasi nadeli slinčke in poskrbeli za dovolj hidracije ob vsem tem slinjenju. Da pa bo slednjega čim manj, bo treba kar največ teh avtomobilov preizkusiti ali si jih vsaj v živo od blizu ogledati.

Pa si oglejmo, kateri bodo naj naj avtomobili v 2018, preden nas raznese od neučakanosti.

1. Alpine A110

Preporod znamke Alpine pod Renaultovim pokroviteljstvom je bil sila prijetna novica v avtomobilskem svetu. A110 je prijeten malček, ki bolj stavi na okretnost kot na surovo moč. Zato ga bo sila zabavno pognati čez ovinke in komaj čakamo, da preizkusimo, kako se odnese na cesti.

2. Aston Martin Vantage

Strupenega Aston Martina Vatage bomo težko dobili v roke, bo pa to vsekakor pomemben avtomobil za to znamko. Bo prvi, ki bo imel izposojeni V8 motor z dvojno turbino, ki ga bo prispeval oddelek AMG. V nasprotju z Mercedesovim GT-jem bo imel ročni menjalnik, zato bo še kako zanimivo opazovati ta dvoboj velikanov.

3. Audi RS5

Audijevi RS modeli so že od nekaj predmet poželenja marsikaterega voznika in voznice. Najbolj strupena različica modela A5 je paša tako za oči kot tudi za tiste čute, ki jih človek uporablja za volanom. Na spodnji povezavi pa še nekaj več o modelih A5 in S5, ki sta poleg vsega še zgoraj brez.

4. Bentley Continental GT

Na prvi pogled gre zgolj za subtilno prenovo, saj so največje spremembe v 6-litrski W12 motor, kar na prvi pogled seveda ni opazno. Kljub vsej teži in vsemu luksuzu gre še vedno za zelo hiter avtomobil, ki pa ga bomo po vsej verjetnosti le malokrat videli pri polni hitrosti.

5. BMW 8 / M8

Po dolgem času se na ceste vrača serija 8. Videli jo bomo tudi v bolj nabriti različici M8. Oba modela že nestrpno pričakujemo, malo manj pa verjetno konkurenca, saj bosta oba poskrbela, da se bo o znamki BMW še govorilo. Že na pogled je serija 8 nekaj čudovitega, na cesti pa, verjamemo, ne bo nastopala prav nič drugače.

6. BMW Z4

Čeprav BMW Z4 še vedno deluje odlično, je napočil čas za njegovo prenovo. In če sklepamo po razkritjih konceptov, nam ne bo niti malo žal, saj je nova preobleka še bolj privlačna kot kadarkoli do zdaj. Upamo, da se bo čim več podobnosti s konceptom ohranilo, in že nestrpno pričakujemo uradno serijsko podobo BMW-ja Z4.

7. Corvette ZR1

Naslednji model Chevroleta Corvette je obdan z mnogo skrivnostmi, ki so počasi, a vztrajno curljale na dan. Najbolj navdušuje podatek, da bo to najmočnejša Corvetta vseh časov. Zvok 6,2-litrskega V8 motorja mora biti naravnost fantastičen in lepo bo poslušati rohnenje te mogočne zveri.

8. Ford Fiesta ST

Športna malčica bo imela nabrit motor z 200 konjskimi močmi in nov 1,5-litrski 3-valjni motor. Zagotovo bo popestritev med običajnimi Fiestami in, kot nam pravijo dosedanje izkušnje, bo to še kako zabaven avtomobil.

9. Ford Mustang

Nedavno je izšel v zanimivi različici Bullitt, sicer pa je Ford Mustang ameriški “muscle car”, ki ga najpogosteje opazimo na slovenskih cestah. Če ga še niste videli, ste ga pa zagotovo slišali. Najnovejši Mustang ima še bolj privlačen dizajn, njegova melodija pa tudi ne bo kar tako.

10. Jaguar E-Pace

Jaguar se z E-Paceom podaja v svet križancev. Njegov večji brat F-Pace je bil prava uspešnica, in če bo E-Pace nastopil vsaj malo suvereno, bo zagotovo dohitel in morda celo prehitel uspeh svojega večjega brata.

11. Jaguar XF Sportbrake

 Jaguar XF Sportbrake

Jaguar XF Sportbrake

Priljubljena Jaguarjeva limuzina tokrat prihaja še v karavanski izvedbi. V času tako imenovanih križancev je to morda nepričakovana poteza, a vendarle so karavani še vedno zelo priljubljena karoserijska oblika. Na spodnji povezavi si lahko preberete nekaj vrstic o limuzinski izvedenki Jaguarja XF.

12. Kia Stinger

Kia Stinger je eden izmed avtomobilov, ki smo ga komaj dočakali. Ravno v teh dneh se bodo začele preganjati po Sloveniji in od tega trenutka dalje bo imela značka Kia povsem drug pomen. Športen in nabrit Stinger bo zamamil tudi tistega, ki do zdaj o korejskih avtomobilih ni imel najlepšega mnenja.

13. Land Rover Discovery SVX

Land Rover Discovery SVX bo najbolj športen Discovery. Dodatne konjske moči bodo naredile premagovanje terena še preprostejše, če pa bo to vaš naslednji družinski SUV, si nihče ne bo upal zobati češenj z vami. Land Rover Discovery v običajni, umirjeni obliki se vam predstavi na spodnji povezavi.

14. Mercedes-Benz A

Po Mercedes-Benzu razreda S in E bo popolno prenovo doživel še najmanjši razred A. Gospodič bo imel sila zapeljive linije in bo lepo dopolnil pomlajeno ponudbo Mercedes-Benzovih avtomobilov. Nestrpno ga pričakujemo tudi, ker bo to zagotovo eden tistih izmed top 20, ki nam ga bo zagotovo uspelo preizkusiti.

15. Porsche Panamera Sport Turismo

Najbolj zapeljiva Porsche Panamera do zdaj. Prestiž je viden že na znački avtomobila, saj vsi vemo, kaj ta logotip iz Stuttgarta predstavlja. Obilica prostora jo razlikuje od ostalih Porschejev, konjenica pod pokrovom pa jo ponovno približa eliti v avtomobilskem svetu.

16. Rolls-Royce Cullinan

Da, tudi Rolls-Royce se podaja v SUV-segment. Po predstavitvi Bentleyja Bentayge je bilo tako le še vprašanje časa, kdaj bomo videli tudi drugega, superluksuznega SUV-ja. Da so Rolls-Roycei eni izmed najbolj luksuznih avtomobilov, ni nobenega dvoma, in prav tako ni nobenega dvoma, da bi bil Cullinan kaj drugačen. V spodnjem prispevku pa študija, kakšen bi bil lahko Rolls-Royce s šestimi kolesi.

17. Rolls-Royce Phantom

Novi Rolls-Royce Phantom je prava paša za oči in še bolj za ostala čutila, ko se enkrat zleknete na njegove zadnje sedeže. V takem avtomobilu se preprosto prepustite voziti, saj si želite uživati v luksuzu, s težavami v prometu pa naj se ukvarja nekdo drug namesto vas.

18. Subaru STI Type RA

Kratica na koncu imena –  RA – pomeni “Record Attempt” oziroma doseganje rekordov. V mislih imajo verjetno Nürburgring, kjer se preizkušajo vsi avtomobilski proizvajalci. Pred tem smo črke STI zasledili tudi na konceptnem Subaruju BRZ, ki vam ga tudi predstavljamo.

19. Toyota Supra

Bolj natančni podatki glede Toyote Supra so še zaviti v skrivnost, vemo pa že, da pri snovanju nove Supre Toyota sodeluje z nemškim BMW-jem. Ko bo znanega kaj več, vam to tudi sporočimo, do takrat pa bo superšportna Toyota več kot dovolj.

20. Volkswagen Arteon

 Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon

Slednjega smo pravzaprav že utegnili preizkusit, a gre kljub temu za omembe vreden avtomobil. Arteon je renome, ki ga je pred tem dosegel Passat, ponesel še stopnjo višje. Drzen dizajn in moderna tehnologija naredita Arteona vrednega naše “Top 20” lestvice.

Več informacij: 20 AVTOMOBILOV, KI SI JIH ŽELIMO DOBITI V ROKE V LETU 2018