V življenju se marsikatera stvar spremeni, največja sprememba pa se zgodi v nas – spremeni se naša osebnost. Včasih se lahko zgodijo tako drastične preobrazbe, da osebo, ki jo ljubimo, ne prepoznamo več. To so 3 boleči trenutki, ko se zaveš, da se je tvoj dragi spremenil. Morda ti pomagajo.

Rast je verjetno dobra stvar. A lahko ima tudi negativne posledice, saj so vplivi na razmerje lahko neizogibni. Osebama, ki sta nekoč bili prepričani, da sta druga za drugo, se lahko nenadoma zazdi, da sta popolnoma nezdružljivi.

Če ste zaskrbljeni, da je vaša zveza obsojena na propad, strokovnjakinja za odnose Fran Greene pravi, da še zmeraj obstajajo možnosti, da rešite razmerje. Preden se osredotočite na rešitve, morate najprej vedeti, kaj je krivo za to, da so vaša čustva spremenjena.

To naj bi bili 3 boleči trenutki, ko se zaveš, da se je tvoj dragi spremenil.

3. Želiš si, da bi bila v razmerju s kom drugim.

Če ste nekoč svojega partnerja videli kot sanjskega partnerja, zdaj pa ne morete več prenehati razmišljati o tem, kako si želite biti z nekom, ki je drugačen, ker bi se z njim počutili srečno, je po mnenju strokovnjakinje Grene to zato, ker se je vaš partner spremenil. Če si predstavljate, kakšno bi bilo življenje brez vašega partnerja in se počutite, kot da bi se rešili velikega bremena, če bi bili brez njega, je to znak, da verjetno niste več zaljubljeni, dodaja Greenova.

2. Počutiš se jezno in osamljeno v njegovi bližini.

Vas veseli preživljanje časa s partnerjem ali pa se vam zdi, da ste zaradi njegove prisotnosti slabe volje? Če se odgovor nagiba proti drugi možnosti, je očitno, da se je v razmerju nekaj spremenilo. Greene pravi, da je to, da se počutite strašno osamljeno, ker ste tako nesrečni, verjetno rezultat naraščajoče zamere v vajinem odnosu.

1. Ni več oseba, s katero bi rada preživljala čas.

Koliko časa preživite s svojim partnerjem? Koliko časa želite preživeti z njimi? Če želite biti vedno manj in manj v njegovi bližini, je to po mnenju strokovnjakine Greene znak, da nimata več skupnih interesov. To se pogosto odraža v tem, da zavračate vabila, ker se ne želite počutiti ujeto skupaj s svojim partnerjem, pravi Greenova.

Kaj storiti, če partner ni oseba, v katero ste zaljubili?

Če ste se znašli v takšni situaciji, je po mnenju Greene čas, da naredite spremembo in se stvari lotite čim bolj pošteno. Bistveno je, da ugotovite, zakaj je prišlo do sprememb v vašem čustotovanju. Nato pa se pogovorita o težavah.

Spremembe, ki jih čutite pri partnerju, ne pomenijo, da se mora vajino razmerje tudi zaključiti. Gre lahko zgolj za to, da se morata prilagoditi novi dinamiki. Strokovnjakinja Greene predlaga, da se lahko tudi obrneta na strokovno pomoč in ugotovita, ali je vajino razmerje vredno popravljati ali pa je konec najboljša odločitev.