Grajenje kariere preko računalnika ni nič novega. A vprašanje je, kateri kraj najboljši za uresničevanje potencialov. Ponujamo ti tri najboljše izbire.

To so najboljše države za digitalne nomade, ki delajo online. Zagotavljajo odlično (ali pa vsaj zadovoljivo) internetno povezavo, nizke stroške, poleg tega pa so pravi raj na zemlji. Če si eden izmed srečnežev, ki lahko delajo od doma, se lahko preseliš v enega izmed teh krajev.

Bali

Bali je eden izmed tistih krajev, v katere se tako zaljubiš, da nikoli ne želiš oditi. In če delaš online, ti tega niti ni treba. Trenutno na Baliju hitro rastejo novi delovni prostori, ki so kot nalašč za digitalne nomade. Stroški življenja so zelo nizki, hrana pa je božanska. Za vse ljubitelje joge pa je to zagotovo raj na zemlji. Če imate raje vodne športe, pa ne pozabite, da je Bali otok.

Tajska

Tajska je že nekaj čas najbolj popularna destinacija za digitalne nomade. To pomeni, da tudi, če tja prideš sam, ne boš dolgo časa osamljen. Življenjski stroški so precej nizki, poceni ulična hrana pa je noro okusna. Če imaš rad vrvež velemest, se odpravi v Bangkok, če pa ti bolj prija mir, pa razmisli o Chiang Maiu.

Mehika

Mehika je ogromna in tako ponuja nešteto možnosti – izbereš si lahko točno takšen način življenja, kot ti najbolj ustreza. Če imaš rad morje in plaže, se lahko pozicioniraš na Playa Del Carmen, če pa bi rad delal iz zgodovinskega dela mesta, se odpravi v Mexico City.

PREBERITE ŠE: Top 10: najboljše svetovne destinacije v vzponu 2018 (tripadvisor)