Prvi vtis šteje in raziskave temu prikimavajo. Človeka ocenimo, ali je uspešen, že po 5 sekundah, to mnenje pa si ustvarimo zgolj na podlagi videza. V poslovnem svetu gremo celo tako daleč, da v tem času ocenimo, kakšen zaslužek ima sogovornik, kakšne so njegove možnosti za napredovanje, stopnja uspešnosti, ki jo bo dosegel ... Tu so 3 preprosti načini, s katerimi boš dajal vtis, da si uspešen, in s katerimi se boš izognil napačnim ocenam.

Obstajajo 3 preprosti načini, s katerimi daješ vtis, da si uspešen, in preprečiš, da bi si ljudje o tebi ustvarili napačno mnenje. Zakaj je videz pri tem tako zelo pomembno? Ker raziskave kažejo, da je prvi vtis sestavljen iz 55 odstotkov ocene na podlagi videza, 38 na podlagi nastopa in le 7 odstotkov na podlagi vsebine pogovora.

PREBERITE ŠE: 26 stvari, ki moškega naredijo bolj seksi (in nimajo zveze z videzom)

Kako dajati vtis uspešneža na 3 preproste načine …

Dajaj vtis, da ti je mar, kako si videti

Če ne boš skrbel za svoj zunanji videz, bodo ljudje ocenili, da ne spoštuješ sodelavcev in sebe, še manj pa stranke.

Prilagodi videz situaciji

Če si v tehnološkem podjetju, veljajo ena pravila oblačenja, če si v vojski, druga. Delovati moraš, da pripadaš skupini, in biti videti nekoliko boljše kot večina. Posnemaj nekoga, ki ima dober slog, in ga še nekoliko izpili.

Izogibaj se izzivalnim oblekam

S provokativno obleko ženska izgubi velik del kredibilnosti. Če je krilo prekratko ali dekolte preglobok, se lahko poslovite od pomembnih sestankov ali napredovanja.