Egoizem v razmerju ne bo zgradil partnerskega odnosa, ker ne morete pričakovati, da bo le ena stran naredila vse, kar je v njeni moči, medtem ko boste vi le čakali, da vam bo postlano – žal takšno vedenje nakazuje, da ste egoist v razmerju.

Vsak partnerski odnos ima prihodnost, če oba partnerja vanj enakomerno vlagata. Ne morete pričakovati, da se bo vaša ljubljena oseba žrtovala, medtem ko boste vi sedeli križem rok …, ker iskreni in trajni odnosi temeljijo na vzajemnosti.

Namesto, da iščete težave v svoji boljši polovici, je pametneje, da razmislite in predelate svoje vedenje. Četudi je težko priznati, ste lahko egostični, a se tega sploh ne zavedate. In tako uničujete svoje razmerje.

Znaki, da si egoist v razmerju …

Ne upoštevate mnenja partnerja.

Komunikacija je pomembna. Če vedno znova ignorirate partnerja in ne upoštevate njegovega mnenja, ker je vaše edino ustrezno, je očitno, da kažete znake egoistične osebe. Na žalost, ne morete zgolj vi odločati o stvareh, ker tudi partnerjevo mnenje šteje. Si zares želite, da se počuti manjvredno in nepomembno?

Osredotočate se zgolj na svoje potrebe.

Pred kratkim smo pisali o tem, da so ženske nesrečne v razmerju zato, ker se odpovedujejo svojim željam zavoljo partnerjevih. In obratna situacija tudi ni nič kaj prijetna. Če nenehno govorite o svojih težavah, željah in potrebah, zmanjšujete pomembnost partnerjvih potreb. Morda v tem trenutku to ni kamen spotike, a slej kot prej bo nastala težave, ker čisto vsaka oseba prezira občutek zapostavljenosti.

Imate vajeti v svojih rokah.

Povsem jasno je, da bo v razmerju, četudi sta enakopravna, ena oseba dominirala. Ni nič narobe s tem, da ravno vi dominirate, vendar to ni isto kot nadziranje. Egoistične osebe morajo imeti vse pod kontrolo, zato ne verjamejo partnerju, ker so prepričane, da bodo le one naredile najboljše. Če to počnete, je čas, da se spremenite. Saj veste, da je zaupanje ključ uspešnega odnosa, kajne?

Zgolj jemljete, a ničesar ne dajete.

Ne morete pričakovati od svojega partnerja, da vam nenehno daje, medtem ko ničesar ne ponudite nazaj. V razmerju morata obstajati ravnovesje in vzajemnost, ki sta edini recept za zdrav in srečen odnos. Kako bi se vi počutili, če bi zgolj dajali, a vam oseba ne bi nič vračala?