Hiška na drevesu so bile sanje vsakega otroka. A marsikdo si z odraslostjo ni pustil vzeti otroških sanj. Konceptu hišk na drevesu nismo tuji niti v Sloveniji (Bled, Luče), v Atami na Japonskem pa je Takashi Kobayashi v sodelovanju z Hiroshijem Nakamuro iz biroja NAP Architects v krošnji 300 let starega kafrovca ''vzgojil'' največjo tovrstno strukturo v deželi vzhajajočega sonca imenovano Kusukusu.

Kusukusu je hiška na drevesih, ki si je za ”temelj” zbrala veje 300 let starega vzhodnoazijskega drevesa kafrovca. Bivališče je ne le arhitektski dosežek (avtorja sta Takashi Kobayashi in Hiroshi Nakamura), ampak tudi estetski. Za razliko od ostalih tovrstnih hišk pa gre tu za samostoječo železno konstrukcijo, ki se sploh ne dotika drevesa, da to lahko mirno raste dalje kot si je zamislilo. Tako so zadovoljni ne le arhitekti, ampak tudi botaniki.

PREBERITE ŠE: Garden Village Bled – pravljične dvonadstropne hiške na drevesih

Notranjost drevesne hiške Kusukusu.

Notranjost drevesne hiške Kusukusu.

Drevesna hiška Kusukusu je bila dokončana marca leta 2014, po novem pa sprejema tudi goste, ki so jim poleg ogleda večnadstropne konstrukcije, kave in piknik prostora na voljo tudi druge aktivnosti kot na primer ”zip line” spust med okoliškimi krošnjami. Japonski arhitekt Takashi Kobayashi sicer ni novinec v tovrstnem poslu, torej načrtovanju drevesnih hišic, a pravijo, da je Kusukusu do tega trenutka njegovo remek delo. Ta je ponoči v soju lampijončkov še posebej romantična, skoraj tako kot je romantična ideja o drevesnih hiškah.

Galerija slik – drvesena hiška Kusukusu