Dandanes vse preveč pozornosti posvečamo vnosu beljakovin, ogljikovih hidratov in preostalih kaloričnih jedi v naše telo. Pri vsem tem pa pozabljamo, da je ZDRAVJE tista stvar, za katero bi si morali prizadevati. To so 4 skrivnosti do zdravja in vitkosti po priporočilu Japonk, ki jih morate spoznati.

Predstavljamo 4 japonske skrivnosti do zdravja in vitkosti, ki jih morate poznati:

1. Če boste vadili kot sumo borec, boste tudi videti kot sumo borec

Sumo borci zajtrk izpuščajo. V dopoldanskem času imajo treninge za moč, nato sledi obilno kosilo, potem je čas za spanec. Nato se zbudijo in dopoldansko rutino vnovič v celoti ponovijo.

Če boste vadili na ta način, vam bo začela rasti mišična masa in hkrati boste pridobivali na telesni maščobi. Pa je to tisto, kar bi si želeli?

Naslednja pomanjkljivost pretirane vadbe je hiperventilacija. Mirno dihanje sprošča telo, ga napolnjuje z občutkom, da je vse v najlepšem redu, medtem ko hiperventilacija povzroči ravno obratni občutek. Deluje kot stres za telo in lahko povzroči željo po večjih količinah sladke hrane.

In kako boste vedeli, da ste s treningom pretiravali? Lačni boste kot medved.

2. Toplota je življenje!

»Energija hrane« je ena izmed priljubljenih vej, ki jih preučujejo na vzhodu. Slednja temelji na načelu: toplota je življenje. Hrana je pač energija, ki jo potrebujemo za preživetje. Poletna zelenjava in sadje pomagajo telesu, da se lahko prilagaja vročini. Zimska prehrana vsebuje več kalorij, kar pomaga telesu pri vzdrževanju toplote v hladnejših mesecih.

Mnogi nutricionisti svetujejo uživanje surove zelenjave in sadja (zelenih barv). Nobenega dvoma ni, da je slednje zdravo, ampak vaše telo se zaradi velikih količin surove hrane ohladi. Zato Japonke predlagajo, da uživate čim več toplih obrokov dnevno.

Ne pozabite, da lahko zelenjavo kuhamo. Mogoče potemtakem jed ne bo vsebovala toliko vitaminov, kot če bi bila surova, bo pa vaše telo zagotovo dobilo več toplote in energije.

PREBERITE ŠE: Koga imajo komarji najraje?

3. Pitje tekočine med jedjo je lahko nezdravo

Japonci nikoli ne pijejo, medtem ko jejo. Prvič, tekočine hladijo naše telo. Drugič, slednje je slabo za prebavo. Znanstveniki pojasnjujejo, da voda nevtralizira kisline, ki jih želodec proizvaja za prebavo. Rezultat: vaše telo potrebuje več energije, da dokonča proces prebave.

Vroča kopel.

Vroča kopel

4. Vroča kopel daljša življenjsko dobo

Saj veste, kakšen je občutek po vroči kopeli? Vedno se počutite zelo mirno, mišice so sproščene, krvni obtok je naravno izboljšan. Ko bi si vročo kopel privoščili dvakrat mesečno, bi bila vaša koža čistejša in vaša prebava bi se izboljšala.

In še tale koristna informacija: Japonci višino vode v banji prilagajajo višini srca. Če je nivo vode višji, lahko vaš krvi tlak naraste. Temperatura vode mora biti med 38 in 40 stopinj Celzija.

Če pogledamo Japonce, so prav vsi videti izjemno. Znani so po svoji dolgoživosti. Kaj ko tudi mi ne bi več odkrivali tople vode in bi se začeli zgolj zgledovati po tistih, ki vedo, kako živeti zdravo in v harmoniji.