Samske ženske so tarča, v katero ljudje nenehno zadevajo z neprimernimi vprašanji. "Zakaj si samska?", "Res nimaš sreče?", Si sploh kdaj imela fanta?" ... nešteto neprimernih vprašanj, ki jih samska dekleta narada slišijo. Čas je, da se začnemo brigati zase!

Vsako dekle, ki je nekaj časa samsko ali o svojem ljubezenskem življenju ne govori, se je srečalo z množico neprimernih pripomb na račun svojega statusa. Bodisi da gre za popolne neznance bodisi družino, smo vse lahko slišale vprašanje, zakaj smo samske.

Čas je, da nehamo početi ‘neumnosti’! Ta 4 vprašanja oziroma komentarji, ki jih omenjate samskim ženskam, vam bodo dali misliti, ali je primerno vtikati svoj nos v stvari, ki se vas ne tičejo. To so 4 vprašanja, ki jih samska dekleta narada slišijo.

“Seznanila te bom s svojim prijateljem, bratom, sodelavcem, cimrom …”

Spoznala te bom s svojim (prijateljem, bratom, sodelavcem, cimrom).

Ljudje bi morali nehati iskati partnerje samskim ženskam in igrati vlogo povezovalca. V takšnih situacijah ženska ne ve, kaj bi storila, zato pristane na zmenek, čeprav si tega ne želi, da  le ne bi prizadela vaših čustev. Prepričajte se, ali si ženska resnično želi tega. Morda ji samsko življenje ustreza. Če bo samska ženska želela pomoč, vas bo po njej neposredno tudi vprašala.

“Verjetno se ne trudiš dovolj.”

Verjemite, če si ženska močno želi imeti partnerja, bje naredila vse, da bi ga tudi našla. Ljudje pogosto ne razumejo, da imamo vsi različna pričakovanja do partnerja, od njega želimo drugačne stvari in za nekatere je zmenkovanje mučenje. Ljudje, ki govorijo, da se oseba ne trudi dovolj, ne vedo, kako močno pritiskajo na samsko žensko. Lahko jo celo prepričate v to, da je njen status neuspeh, za katerega je ona kriva, in ne okoliščine.

“Samska si? Ampak ti si tako (dopolni s pozitivnim pridevnikom).”

Samska si? Ampak ti si tako (zapolni s pozitivnim pridevnikom).

Ko oseba začne s hvalospevi in čudenjem, da ste sami, saj ste tako oh in sploh, resnično ne veste, kaj bi rekli na to. Biti samski ne pomeni, da vam nekaj manjka. Kdo pravi, da imajo partnerje zgolj ‘najboljše’ osebe na svetu. Biti atraktivna, pametna, lepa ni edina pomembna stvar v razmerju. Oseba se lahko počuti, kot da je ocenjena glede na svoj videz in ne celoto, ki jo ponuja.

Vse je povezano s tem, kako nesrečna oseba si, ker si samska.

Dejstvo je, da se vsem ženskam zgodi, da jih skrbi, da bodo umrle same. Vsako osebo v določenem trenutku skrbi, da nikoli ne bo spoznala ljubezni svojega življenja. Ampak samsko življenje ne pomeni, da se življenje začne takrat. Najdite strast v drugih stvareh – službi, izobraževanju, hobijih, družini. Sodobna družba pogosto opisuje romanco kot manjkajoči kos sestavljanke, a je le del življenja in ne celota.