Obiskovanje psihologa je še zmeraj tabu tema, o kateri marsikdo ne želi govoriti. Razlogi za obiskovanje teh se med posamezniki razlikujejo, če pa vprašate osebo, ki je ravnokar izstopila iz pisarne psihologa, česa jo je psiholog naučil, boste verjetno slišali vsaj enega izmed sedmih odgovorov.

To je sedem brezplačnih odgovorov, za katere plačate psihologu, da jih slišite iz njegovih ust:

Večina vaših težav prihaja iz otroštva

Obstaja mnogo teorij o vplivu otroštva in staršev na delovanje posameznika v poznejših letih. Kako so se vaši starši vedli? Kaj so počeli? Psihologi pravijo, da boste naredili velik korak v sprejemanju samih sebe, če ugotovite in razumete, zakaj so starši v vašem otroštvu počeli določene stvari, in jim odpustite.

Problem je v vaši glavi

Notranje spraševanje, zakaj niste odgovorili drugače ali zakaj vam je določena oseba nekaj storila, je neuporabno, pravijo strokovnjaki – težko pojasnjujete dejanja drugih ljudi, saj je vsak odraščal v drugačnem okolju in imel izkušnje, ki se razlikujejo. Ko poskušate razumeti razloge za početje osebe, se na ta način zgolj soočate s težavami, ki si jih sami ustvarite.

Govorite bolj pogosto o svojih občutkih, ne obtožujte ljudi

Ko obtožujete druge osebe, se te vedno poskušajo zaščititi. Strokovnjaki svetujejo, da izrazite svoje občutke, ker boste tako osebi, ki jo napadete, ponudili priložnost, da popravi situacijo, poda svoje mnenje in ohrani dostojanstvo.

Skrbite zase in se ne obremenjujte z mnenji drugih oseb

Primerjanje sebe z drugimi je slaba in neuporabna navada, pišejo psihologi. Vsak ima svoje unikatne posebnosti, ki jih mora izraziti in najbolje izkoristiti. Biti navdušen nad določeno osebo ni isto kot kopiranje življenja te osebe, saj vam to uničuje lastno življenje, ki bi ga morali uživati.

Postavite si cilje in ne dovolite, da vas kdorkoli ovira

Osebe pri psihologih pogosto poskušajo najti rešitve za svoje odnose z drugimi ljudmi, kot so otroci, šefi, sorodniki ali prijatelji. Nasvet, ki ga psihologi dajo, je, da določite, kje so vaše meje. Če ima določena oseba slab odnos do vas, se ne bo nič spremenilo. Če zaščitite svoje meje, pa vas bo nasprotnik začel vsaj spoštovati.

Ne mučite sami sebe, ampak bodite prijatelj s samim seboj

View this post on Instagram

С праздником, девы💁 Хоть и не верю я в этот праздник, но муж подслушал, что я люблю ирисы, а папа привез мимозы. а я нарисовала рыжую с букетом для вас. Тортиков сегодня только много не кушайте пожалуйста 💫 . . #иллюстрацииназаказ #иллюстрация #иллюстратор #творчество #открытки #любовь #тишина #акварель #карандаши #illustrator #illustration #art #drawing #children #liveart #instaart #aquarelle #cards #silence #happy #hygge #inspiration #longebard_illustration #сны #instaart #instagood #весна #мама #mother

A post shared by Поля Сайфуллина (@longebard_illustrations) on

Psihologi pišejo, da  morajo ljudje biti pripravljeni priznati poraz in sprejeti, da ne morejo vplivati na čisto vse – ne razmišljajte o stvareh v nedogled; časa, ki ga namenite za analiziranje svojih napak, pa ne jemljite kot zapravljenega časa. Občasna zaustavitev je dobra, saj to pomeni, da razmišljate o preteklih izkušnjah in ste tokrat pripravljeni izbrati pravilno odločitev.

Razmislite o izkušnji, ki ste jo dobili

Vsaka stresna situacija pomeni, da ste izstopili iz svojega prijetnega območja. A to hkrati pomeni, da ste pridobili novo izkušnjo, ki vam bo pomagala vsakič, ko se boste v prihodnosti znašli v podobni situaciji.