V klubu knjižnih moljev je še prostora za nove člane. To ni zaprta organizacija, članstvo v njej pa je celo brezplačno. Pridružite se ji še danes, saj tu imamo seznam šestih knjig, ki vam bodo pomagale vstopiti v ta čudežni svet.

Knjige, s katerimi boste z lahkoto pridobili bralne navade:

Serija Harry Potter (J. K. Rowling)

Vemo, Harry Potter lahko izpade že rahlo prežvečena ideja za sproščeno branje. Vendar če se pete najbolj prodajane knjige vseh časov še niste lotili, vam priporočamo, da si vzamete čas, ter se s Harryjem, Hermiono in Ronom odpravite na Bradavičarko. Ne bo vam žal.

Zaporedje nesrečnih dogodkov (Lemony Snicket)

Serija Zaporedje nesrečnih dogodkov zaobjema kar 13 knjig in s tem zagotavlja prijetno debel kup odličnega branja. Snicket vas bo popeljal v rahlo strašljivo, a hkrati optimistično pustolovščino Baudelairjevih sirot.

Fahrenheit 451 (Ray Bradbury)

Ta knjiga zahteva nekoliko bolj zbranega bralca, ki pa je pozneje nagrajen z napeto zgodbo, polno življenjskih vodil.

Charliejev svet (Stephen Chbosky)

Ameriška uspešnica o odraščanju je z nekaj let zamude izšla tudi v slovenskem prevodu. Charliejev svet je poln zmenkov, drog, družinske drame in The Rocky Horror Picture Showa.

Dekle na vlaku (Paula Hawkins)

Če si z ogledom filma še niste razkrili razpleta te napete kriminalke, vam toplo priporočamo, da zgodbo spoznate prek knjige. Ko boste knjigo Dekle na vlaku vzeli v roke, je ne boste več odložili.

Gospodar muh (William Golding)

Čeprav je Gospodar muh tipična knjiga, ki jo predavajo aktivistični profesorji v srednji šoli, je ena izmed tistih genialnih izdelkov, ki ga ne more okrniti niti dejstvo, da je v učnem načrtu našega šolskega sistema.