Preden se preselita, je dobro, da vesta nekatere stvari drug o drugem.

Obstajajo stvari, ki bi jih morali poznati o vašem partnerju, preden se preselita v skupni dom, saj bo le tako prehod v novo okolje potekal bolj gladko.

Vzdrževanje

Kdo je odgovoren za katero stvar v domu?

Verjetno poznate vse tiste srčkane navade, ki jih ima vaš partner. Toda ko se preselita, resnično želita biti prepričana, da vesta vse o življenju drug drugega.
Začnite s tem, kakšen odnos do opravil ima vaš partner. Verjetno boste morali imeti nekaj pogovorov o tem, kdo je odgovoren za katero stvar v domu, saj boste lahko tako prihranili nezadovoljstvo, ki se bo pozneje razvilo.

Strokovnjakinja za odnose Fran Greene pravi, da je to lahko zabaven klepet, v katerem se lahko dogovorita, komu katere stvari ustrezajo. Ne pozabita, da se dogovor vedno lahko spremeni.

Čudne navade

Kako lahko oba živita srečno pod isto streho?

Najhitrejši način, kako partnerja spraviti v slabo voljo, so čudne navade. Velika možnost je, da ima vaš partner številne čudne navade, zato se prepričajte, da jih poznate, preden se preselita v skupni dom.

Greene se strinja, da je bolje govoriti o tem prej, zato da se izognete poznejšim razpravam. Raje ugotovita, kako lahko oba živita srečno pod isto streho, pravi.

Dnevne rutine

Morda se niti ne zavedate, vendar tako kot vsaka oseba imate tudi vi dnevno rutino.

Morda se niti ne zavedate, vendar tako kot vsaka oseba imate tudi vi dnevno rutino, kar  vpliva na to, kako organizirate svoj dan. Zato strokovnjakinja za odnose Erika Ettin poudarja, da morata vedeti, kakšne so vajine navade in ali se te ujemajo.

Denar

Pomembno je imeti plan, kako nameravata usmeriti denar.

Za marsikoga je pogovarjanje o denarju nerodna stvar, a če bosta delile življenjske stroške, je pomembno vedeti, kakšno je dobroimetje obeh. Greene pravi, da je pomembno imeti plan, kako nameravate porabiti denar za življenjske stroške, zabavo, prihranke za prihodnost, počitnice, darila. Poleg finančnega stanja je pomembno vedeti tudi, kako razmišljata o njem, zato morata govoriti o svojih navadah. Več kot vesta o finančni sposobnosti drug drugega, bolje bo.

Odnos do vajinega razmerja

Zakaj si želita živeti skupaj?

Obstaja veliko razlogov, zakaj želita živeti skupaj s partnerjem. Pomembno je imeti jasno sliko o tem, kakšen odnos imata do vajinega odnosa. Bistveno je, da oba vesta, zakaj si želita živeti skupaj, pravi Greene. Če se selita skupaj zgolj zaradi stroškov, je potem čas, da razmišljata o drugem sostanovalcu, pravi Greene.

Kaj če se ne izide?

Kaj se bo zgodilo, če se življenje v skupnem stanovanju ne obnese?

Kaj se bo zgodilo, če se življenje v skupnem stanovanju ne obnese? Preden se preselita, se morata zavedati, kaj se bo zgodilo, če situacija ne bo delovala. Na tak način bosta mirno sprejela dejstvo, da vama pač ni uspelo. Razmislita o tem, kako želita živeti skupaj. Poskrbita, da bosta z vsemi stvarmi seznanjena. Takšni pogovori so lahko težavni ali nerodni, vendar vas bodo usmerili na pravo pot.