Z določenimi lastnosti partnerja se sprijaznite,, spet določenih vedenj enostavno ne morete in ne želite tolerirati. Vmes je obdobje, ko upate, da se bo partner spremenil in čakate na najboljše – kdaj veste, da se je zares pripravljen spremeniti?

V svetu hitrega menjanja romantičnih partnerjev pogosto pozabimo, da nihče ni popoln in da ljubezenski odnos ne more živeti brez kompromisov.

Problematično pa postane, ko je zgolj eden izmed partnerjev pripravljen potrpeti ali se spremeniti, drug pa vztraja pri svojem in s tem ustvarja neravnovesje v partnerskem odnosu. Kaj narediti? Koliko dolgo čakati, da se stvari izboljšajo? Kateri so znaki, da gre na bolje?

6 znakov, da se želi spremeniti  …

Iskreno mu je žal. Če je partnerju iskreno žal za vedenje, s katerim vas je prizadel in na to ne pozabi zlahka, bo morda svoje navade izboljšal.
Trudi se z dejanji. Prazne obljube in obžalovanje nič ne pomagajo, če jim ne sledijo spremembe v obliki konkretnih dejanj.
Resnično se pogovarjata. Če se oba resnično odpreta in podelita en z drugim svoje občutke, skrbi, jezo, strahove, ipd., potem sta na dobri poti, da rešita razmerje.

Ne laže VEČ. Kako opaziti, da nekdo ne laže več? Verjetno je to najlažje razvidno iz tega, da nenadoma ta oseba z nami podeli tudi stvari, ki jih je pravzaprav težko povedati po resnici.
Prenehala sta se igrati igrice. Nenadoma sta se nehala igrati igrice, komu je manj mar in sta iskrena v svoji ranljivosti. Ne pretvarjata se več, da nista ljubosumna in iskreno si povesta, ko se počutita ogroženo.
Spremenil je svoje navade. Če je partner spremenil svoje navade, je to verjetno od vseh znakov najbolj močan znak, da se na obzorju svetijo morebitne spremembe. Navsezadnje je navada železna srajca in kdor jo uspe sleči, je moral v to vložiti veliko energije in predanosti.

In kakšni so znaki, da se morda ne bo spremenil?

Ljudje delamo  napake in zaradi tega je pomembno, da smo pripravljeni drug drugemu tudi odpustiti. Vendar pa je takšna miselna naravnanost lahko škodljiva, če zaradi upanja na spremembo in neskončnega razumevanja težav svojega partnerja, trpite.

Kakšni so znaki, da se morda ne bo spremenil? Če partner ne razume vaše stiske in se o vajinih težavah ni pripravljen pogovarjati, je to slab znak. Če se vam partner posmehuje, kontrolira, ne priznava vaše  resnice, se laže, vara ali celo fizično/psihično izkorišča, pa je to rdeči alarm, da morate poskrbeti zase …, ker se verjetno ne bo spremenil!

Vaša absolutna prioriteta mora postati to, da zavarujete sebe ter svoje psihično in telesno zdravje!