Izobrazba je vedno bila in vedno bo izjemna prednost, ki lahko posamezniku ponudi nešteto priložnost. Za nagraditev izobrazbe pa vedno ne potrebujete gmote denarja. Internet ponuja veliko kvalitetni spletnih strani, ki vam lahko pomagajo do izobrazbe kar brezplačno. Tukaj je 7 odličnih spletnih strani za brezplačno izobraževanje.

7 odličnih spletnih strani za brezplačno izobraževanje:

Open Culture

Če ne veste, kje začeti, poskusite s spletno stranjo Open Culture in brezplačnimi tečaji, ki jih spletna stran ponuja. Na voljo je več kot tisoč lekcij, videoposnetkov in podcastov z univerz z vsega sveta.
openculture.com

Academic Earth

Stran ponuja najboljše tečaje z najboljših univerz na svetu, kot so MIT, Harvard, Princeton, Stanford, Yale in številne druge.
academicearth.org

edX

Še ena spletna stran, ki ponuja širok spekter tečajev različnih univerz po svetu.
edx.org

University of the People

UoPeople je v večini brezplačna spletna stran, študenti pa plačajo za izpite na koncu vsakega tečaja. Cena izpita variira glede na to, kje živite. Če si želite svojo brezplačno izobrazbo zagotoviti na tej spletni strani, lahko zaprosite za katero od ponujenih štipendij. Da postanete študent, morate med drugim pokazati znanje angleškega jezika.
uopeople.edu

PREBERITE ŠE: Zanimive spletne strani, ki bodo pregnale dolgčas

TED-Ed

Ta spletna stran je odličen vir splošne izobrazbe. Tečaji prihajajo izpod rok istih ljudi, ki so ustvarili motivacijske govore, ki jih danes vsi poznamo pod TEDx. TED-Ed ima zabaven pristop k učenju, tako da vam ne bo dolgčas.
ed.ted.com

Coursera

Ta projekt združuje tečaje univerz in organizacij z vsega sveta. Študenti na tej spletni strani ne samo študirajo, temveč tudi komunicirajo s sošolci ter pišejo teste in izpite. Na voljo so tečaji z vrhunskih univerz, muzejev in podjetij.
coursera.org

Khan Academy

Khan Academy je nastal iz študija na daljavo, ki ga je talentiran mladenič, diplomant univerz Harvard in MIT, ustvaril za svojo sestrično. Izobraževalni videoposnetki so bili naprej objavljeni na YouTubu, kjer so takoj postali hit. Danes ima Khan Academy svojo spletno strani in ponuja več kot 4 tisoč brezplačnih tečajev različnih tematik.
khanacademy.org