Modeli ne govorijo o skrivnostih lepega videza, a uspelo nam je odkriti vsaj nekatere. Morda kakšnega že prakticiraš.

Vsak strokovnjak ima svoje nasvete in trike, ko gre za doseganje popolnega videza. Združili smo verjetno najbolj pomembne skrivnosti poklicnih modelov, s katerimi bo tvoj videz vedno ‘on point’. Ti triki so odličen dodatek k vaši lepotni rutini.

1. Madeži od podlage na oblačilih

Če se vedno najprej naličite, nato pa oblečete, potem veste, da se pogosto zgodi, da na vaših oblačilih ostanejo madeži pudra ali podlage. Modeli te težave rešujejo tako, da jim pomočnice pogosto postavijo šal na glavo in tako zakrijejo obraz. Številne trgovine v Južni Koreji in na Japonskem uporabljajo isti trik, in sicer izdelujejo posebna pokrivala, izdelana iz netkanih materialov, da preprečijo pojav madežev na oblačilih.

2. Sijoča koža

Viktoriini angelčki svojo kožo naredijo sijočo s pomočjo losjona za telo, ki ga zmešajo s prahom z odsevnimi delci. Teh izdelkov vam ni treba posebej kupovati, saj enak učinek lahko dosežete, če svoj losjon za telo zmešate z bleščečim senčilom za oči.

3. Umivanje obraza

Modeli ne skrivajo dejstva, da ne nosijo ličil, ko niso na modni pisti. Malo deklet ve, na kakšen način umivajo obraz. Večina uporablja odstranjevalec za ličila, čistilec ali hidrofilno olje, ki ga nato odstranijo s tonerjem. Mnogi modeli pogosto uporabljajo tudi peneče se vode namesto tonerja, ki ima enak učinek kot brizganje termalne vode.

View this post on Instagram

☀️

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

4. Britje namesto puljenja

Viktoriin angelček Josephine Skriver je v enem intervjuju delila nenavaden trik. Razkrila je, da z britvico dvakrat na teden brije obraz, zahvaljujoč temu postopku pa je njena koža sijoča, podlaga pa se enakomerno porazdeli in postane skoraj nevidna na njenem obrazu.

View this post on Instagram

magic hour. ✨

A post shared by Josephine Skriver (@josephineskriver) on

5. Univerzalno spodnje perilo

Na fotografiranju modeli pogosto zamenjajo več vrst oblačil, zato nimajo vedno časa za izbiro ustreznega spodnjega perila za vsako od modnih kombinacij. Spodnje perilo se zato mora čim bolj ujemati za vašo kožo, da bo ustrezalo vsakem oblačilu. Isto pravilo velja za izbiro laka za nohte – nude barva gre z vsem.

6. Nevidna ličila

Modeli naj ne bi smeli nositi ličil na kastingih, saj le tako oblikovalec lahko objektivno oceni njihov videz. Vendar pa mnogi modeli uporabljajo trike, da bi ustvarile svež in urejen videz. Če želite skriti nepravilnosti na koži, lahko uporabite korektor, ki se popolnoma ujema z vašim tonom kože. Šminko nanesite s prsti, njena senca pa mora biti nekoliko temnejša od vaše naravne barve ustnic. Modeli uporabljajo tudi sijaj za ustnice na svojih ličnicah namesto bronzerja, ker ne pušča vidnih oznak, ustvarja pa učinek naravnega sijaja.

View this post on Instagram

💎💄💎

A post shared by Alessandra Ambrosio (@alessandraambrosio) on

7. Suha masaža

Miranda Kerr krtači svoje telo s suho krtačo z naravnimi ščetinami. Čopič je namenjen odstranjevanju odmrlih kožnih celic in kožo naredi gladko ter spodbuja delovanje cirkulacijskih in limfnih sistemov. Suha masaža pomaga tudi
zmanjšati videz celulita.