Vsako dekle bi moralo imeti suhi šampon v svoji kozmetični torbici. Nimamo vedno časa, da bi si umile lase, zato nas lahko suhi šampon reši, ko najmanj pričakujemo. A le, če ga pravilno nanašamo. To so napake!

Vsem se tu in tam zgodi, da nimamo časa, da bi si umili lase, zato je suhi šampon res čudežen pripomoček, ki nas reši takrat, ko je najhuje. Verjemi, nihče si ne želiti hoditi okoli po svetu z lasmi, s katerih se cedi maščoba.

S suhim šamponom boš začasno rešila problem mastnih las, a tudi nepravilna uporaba tega kozmetičnega izdelka lahko naredi škodo. Bodi pozorna na to, ali sploh pravilno uporabljaš suhi šampon.  Namreč to so napake, ki ustvarijo nasproten učinekizsušene lase.

Strokovnjaki svetujejo, na kaj morate biti pozorni pri uporabi suhega šampona.

Katerih 7 napak delaš pri uporabi suhega šampona?

1. Suhi šampon nanašaš preblizu korena.

Če želiš enakomerno porazdeliti suhi šampon po laseh in se izogniti belim lisam, ga moraš razpršiti dva do tri centimetra stran od korena las, da preprečiš, da se lasje zlepijo.

2. Pretiravaš z nanosom suhega šampona.

Če imaš mastne lase, lahko majhen odmerek suhega šampona naredi čudež. Če boš pretiravala, se bodo tvoji lasje obarvali. Vedno nanesi malo suhega šampona, počakaj nekaj minut in ga dodaj, če meniš, da so tvoji lasje še vedno mastni.

 Uporabljaš napačno barvo suhega šampona za svoj odtenek las.

3. Suhi šampon nanašaš na napačen del las.

Suhega šampona naj ne bi nanašala povsod po glavi ‒ nanesti ga moraš na koren, kjer so lasje ponavadi tudi mastni. Konice ponavadi niso mastne, zato tam suhega šampona ne nanašaš, sicer bo izsušil lase in bodo videti kot slama.

4. Pozabiš vmasirati suhi šampon po nanosu.

Ni dovolj, da na lase naneseš suhi šampon, temveč ga moraš tudi vmasirati v koren. Dobro ga vmasiraj, saj bo le tako preprečila nastanek belih lis in bo izdelek deloval tako, kot mora.

5. Uporabljaš napačno barvo suhega šampona za svoj odtenek las.

Če imaš rjave lasje in uporabljaš šampon za svetle lase, se lahko zgodi, da si videti, kot da si po laseh nanesla kredo. Izberi suhi šampon, ki se poda tvoji barvi las. Takšnih je veliko na voljo v različnih drogerijah.

 Suhi šampon uporabljaš vsak dan.

6. Suhi šampon takoj obrišeš po nanosu.

Ni dovolj le, da naneseš suhi šampon na lase, temveč počakaj, da lasje absorbirajo izdelek. Nato ga vmasiraj v lasišče in skrtači lase. Suhi šampon lahko naneseš kadarkoli, a najboljši učinek naj bi bil, če ga naneseš tik pred spanjem, ker bodo lasje bolje absorbirale izdelek.

7. Suhi šampon uporabljaš vsak dan.

Med tednom, preden ponovno opereš lase, je suhi šampon rešitev, vendar prepogosta uporaba suhega šampona zlepi lase skupaj. Lasje morajo dihati, zato naj ga ne bi uporabljali prepogosto.