Kaj ni lepo preživljati prosti čas v naravi, stran od prometnega vrveža, pisarne in utripajočih zaslonov? Kljub temu pa ni potrebe, da bi raziskovanje narave in športne pustolovščine povsem ločili od tehnologije. Vse več je naprednih in inovativnih aplikacij, ki so nam lahko v pomoč pri navigaciji ali pa imajo druge uporabne funkcije, ki si jih vsak športnik in pustolovec želita. Tukaj je 5 aplikacij, ki jih potrebuje vsak pustolovec.

Poleg družbenih aplikacij, ki so narejene za to, da ljudje delijo fotografije lepih trenutkov svojega življenja in tako ustvarjajo skupnost posameznikov s podobnimi interesi, obstajajo tudi mobilne aplikacije, ustvarjene za to, da nam pomagajo ustvarjati zanimivejše, bolj doživete in še posebej varnejše spomine v naravi.

PREBERITE ŠE: Aplikacije, ki najbolj obremenjujejo baterijo in delovanje pametnega telefona

Za vas smo pripravili izbor 5 aplikacij, ki jih vsi raziskovalci gora, kolesarji in ljubitelji snežnih strmin to jesen in zimo ne boste pozabili prenesti na svoj pametni telefon.

5 aplikacij, ki jih potrebuje vsak pustolovec:

5. Orux Maps

 Orux Maps


Orux Maps

Privrženci teka, kolesarstva, trekinga in preostalih športov, ki jih v naravi izvajate s prijatelji, si lahko to aplikacijo omislite zaradi varnosti. Svoj položaj na zemljevidu lahko delite s prijatelji, prek GPS-sistema sledite premikom na svoji poti, lahko pa tudi merite svoj srčni utrip.

4. GoPro

 GoPro


GoPro

Za imetnike kamere GoPro je ta aplikacija super priročna. Nastavitve svoje kamere lahko upravljate neposredno prek aplikacije na pametnem telefonu in zaslon uporabite za predogled slike na kameri. Omogoča tudi, da sliko ali posnetek takoj delite na družbenih omrežjih.

3. AccuWeather

 Accu Weather


Accu Weather

Ta aplikacija je zanesljiva kot najboljši prijatelj. Ker deluje v realnem času, se vremenski podatki posodabljajo vsako minuto, pokriva pa veliko krajev po svetu. Svoje najljubše lokacije si lahko shranite in organizirate tako, da z enim pomikom skozi aplikacijo takoj vidite vse pomembne vremenske podatke na lokaciji, ki vas zanima.

2. Spyglass

 Spyglass


Spyglass

Na prvi pogled še ena aplikacija s kompasom, a ko si njene funkcije ogledate podrobneje, vam bo jasno, da gre za novo raven navigacije. Deluje kot višinomer, merilnik hitrosti, GPS-sprejemnik, pretvornik koordinat, kamera in celo daljnogled.

1. iTrailMap 3D

 iTrailMap 3D


iTrailMap 3D

Aplikacija, ki vaš položaj prikaže na virtualni 3D-gori, beleži vašo pot, preračunava razdalje in podatke deli na spletu? Tako je, iTrailMap 3D zmore vse to, najboljše pa je, da za delovanje ne potrebuje stalne internetne povezave. Ko aplikacijo enkrat naložite, jo lahko upravljate brez povezave, podatke pa shranite, da se prenesejo pozneje.