Zadnja generacija Applovega osebnega računalnika Mac Pro tehnoloških navdušencev ni pretirano navdušila –, zato ameriško podjetje z njegovo najnovejšo različico v prvi vrsti želi utišati dvomljivce.

Apple je na svoji konferenci WWDC, ki poteka v ameriškem San Joseju, predstavil novo različico osebnega računalnika Mac Pro. Ta je ovita v okvir iz nerjavečega jekla, ki obenem vključuje držalo in koleščke. Čeprav na prvi pogled morda spominja na strgalnik, pa vas bo vsekakor navdušila z neprekosljivo zmogljivostjo.

Računalnik, ki podpira kar 1,5 TB sistemskega pomnilnika, poganja procesor Intel Xeon z največ 28 jedri in 300 vati moči. V aluminijastem ohišju se skriva tudi 8 razširitvenih PCIe rež. Kupci se bodo lahko odločali med grafičnimi karticami AMD Radeon Pro 580X (8GB GDDR5 spomina), AMD Radeon Pro Vega II (32 GB HBM2 spomina) in AMD Radeon Pro Vega II Duo (64 GB HBM2 spomina).

Apple Mac Pro se uvršča med najzmogljivejše osebne računalnike na svetu, kar je mogoče prepoznati tudi na njegovi ceni. Osnovna različica bo namreč na voljo za 6 tisoč dolarjev (približno 5,3 tisoč evrov).

Računalniška izkušnja bo popolna, če jo boste dopolnili z 32-palčnim zaslonom Pro Display XDR, ki vsebino prikazuje v neverjetni ločljivosti 6K. Zanj bo potrebno odšteti vsaj 5 tisoč dolarjev (približno 4,4 tisoč evrov).