Pri Aria Group so predstavili svoj superšportni avtomobil, ki želi konkurirati evropskim superšportnim avtomobilom, kot so Ferrari, Lamborghini ali McLaren.

Aria Group bo trgu ponudila dva različna modela. Model FE bo uporabljal atmosfersko navdihnjeni 6,2-litrski 8-valjni motor s pogonom na zadnji kolesni par. Za stranke, ki si bodo želele še več, bo na voljo model FXE, ki bo v nasprotju z  modelom FE imel še elektromotor, ki bo gnal prednji kolesni par, in baterijo z zmogljivostjo 10 kWh. Skupna moč naj bi tako znaša ogromnih 1.150 konjskih moči in neverjetnih 1.784 Nm navora. Osemstopenjski sekvenčni menjalnik bo razporejal prenos na vsa štiri kolesa.

Podjetje ocenjuje, da bo FEX od 0 do 100 km/h pospešil v manj kot 2,7 sekunde in da bo njegova najvišja hitrost okoli 336 km/h. Za izdelavo bodo uporabljali najnovejše materiale in znanja. Tako bomo v FEX-u našli karbonsko vlakna in celo 3D natisnjene titanove komponente. Cena za FXE ostaja še skrivnost, a kot zatrjujejo pri Aria Groupu, bodo zelo konkurenčne evropskim tekmecem. Avtomobile bodo prilagajali vsakemu kupcu posebej in tudi tako bo vsak avtomobil nosil drugačno končno ceno. Prve prototipe lahko na cestah pričakujemo v dobrem letu.

PREBERITE ŠE: SCUDERIA CAMERON GLICKENHAUS SCG 004S: HIPERAVTOMOBIL, ZA KATEREGA BOMO ZAGOTOVO ŠE SLIŠALI

Galerija slik: Aria Group FXE