Aston Martin je avtomobilska ikona. A zakaj se ustaviti pri avtomobilih, če pa lahko trgu ponudiš tudi pametni telefon. Ta je očitno dokončno nasledil vrhunska kolesa s podpisom luksuzne znamke avtomobila. Spomnimo se samo na Porschejevega (BlackBerry) in Lamborghinijevega. Aston Martin je zaveznika za izdelavo koncepta s prozornim zaslonom našel v Mobiadu, ki je znan po prestižnih pametnih telefonih, zato gre domala za naravno partnerstvo.

Pametni telefon Aston Martin z delovno oznako CTP002 ima bolj malo prave ”karoserije”, saj je skoraj celotna na dotik občutljiva površina Androida prozorna. Nekaj metala je le na robovih. Edinstvenost Aston Martin tako z avtomobilov prenaša tudi v žepe oziroma dlani.

PREBERITE ŠE: Lamborghini Tauri 88 – luksuzni pametni telefon Android

Aston Martin za v dlan.

Aston Martin za v dlan.

Pametni telefon CTP002 bi bil sicer drugi pametni telefon, ki bi zapeljal iz britanske ”garaže”, po Aston Martinu Aspire, ki ga je podjetje luksuzno-športnih avtomobilov na trg poslalo že pred tremi leti. Čeprav telefonu manjkajo kakršnekoli specifikacije in čeprav bo verjetno vse skupaj ostalo pri konceptu, pa nam to ne preprečuje, da ne bi občudovali njegovega futurističnega dizajna.