Podjetje Asus, ki ima sedež v Tajpeju, za predstavitev svojih izdelkov velikokrat izkoristi računalniški sejem Computex, ki se odvija prav v glavnem mestu Tajvana – v letošnjem letu je svoje privržence razveselilo z novim prenosnikom ZenBook Pro Duo, ki ima kar dva zaslona.

Računalnik Asus ZenBook Pro Duo ne vključuje le enega, pač pa kar dva monitorja 4K. Poleg 15-palčnega OLED-zaslona (16:9) se nad njegovo tipkovnico nahaja tudi IPS-zaslon ScreenPadPlus (32:9). Tipkovnica zato ni nič manjša, sledilno ploščico pa najdemo na desni strani.

Manjši zaslon v prvi vrsti služi kot sekundarna nadzorna plošča, a ga lahko prav tako združite z glavnim zaslonom ali pa preoblikujete v dve okni z razmerjem 16:9 in ločljivostjo 1080p.

Prenosnik, ki tehta 2,5 kg, poganjata osemjedrni procesor Intel Core i9 in grafična kartica Nvidia RTX 2060. Štirje mikrofoni so namenjeni komuniciranju z digitalnima asistentkama Alexo (Amazon) in Cortano (Microsoft). Uporabnikom so na voljo priključki Thunderbolt 3, USB-A, HDMI in 3,5-milimetrski vhod za slušalke.

Asus je prav tako razkril nekoliko cenejšo in manjšo različico računalnika ZenBook Duo. Ta se od svojega večjega brata razlikuje predvsem po nižji ločljivosti zaslona in manj zmogljivima procesorju in grafični kartici. Zaenkrat še ni ponudil informacij o ceni in dostopnosti svojih računalnikov, ki jih sicer pričakujemo proti koncu leta 2019.

Galerija: Asus ZenBook Pro Duo