Smo leta 2030 in Audijeva vizija mobilnosti je popolnoma neodvisna vožnja. Avto tako postane prostor za druženje, delo in počitek. Tako potovanje je kot let z Boiengom 747. V prvem razredu, seveda.

Audijev koncept je precej dolg saj meri več kot 5 metrov v dolžino. Medosno razdaljo ima celo daljšo kot Audi A8. Tudi zato je prostor v notranjost lahko zasnovan tako zelo drugače. Sedeži vozila so zasnovani kot stanovanjsko pohištvo – eno-sedi ali udobni počivalniki. So vrteči oziroma se lahko obrnejo v obratno smer vožnje in tako ustvarijo prostor za bivanje in pogovor z ostalimi potniki. V kabini je takoj jasno, da prostora za voznika ni. Ta avtomobil bo vozil v vseh situacijah popolnoma sam. In voznik v njegovo vožnjo ne bo mogel posegati. V vozilu je množica ekranov na katerih boste lahko videli predvajanje različnih informacij.

Audijeva vizija je drzna in futuristični premik. Če namreč ni človeškega posredovanja in avtomobil vozi sam od sebe potem odpade množica elementov, ki smo jih vajeni pri klasičnih vozilih. Kar je že kar nekoliko grozljivo. Priznajte! Na primer niso potrebni klasični žarometi, saj avtomobilski senzorji opravijo vse delo. Luči dobijo kar naenkrat druge funkcije, lahko osvetljuje-jo predmete ob cesti in ljudi ter jim kljub premikanju sledijo. Vsekakor drugačno doživetje. Luči se lahko uporabljajo za komunikacijo z drugimi samovozečimi vozili…. itd….

Audi Aicon - notranjost kot v letalu

Audi Aicon – notranjost kot v letalu

Audi Aicon bo gnan na vsa 4 kolesa s štirimi električni-mi motorji, ki bodo skupaj proizvedli okoli 350 konjskih moči. Pri Audiju povedo, da bo Aicon lahko potoval s hitrostjo 130 km/h z dosegom baterije okoli 700 kilometrov.

Ob zapisanem se lahko le veselimo prihodnosti!

Galerija slik: Audi Aicon

Več informacij:
citymagazine.si