Čeprav Audi že kuje naslednjo generacijo modela A8, Nemcev to ni ustavilo, da ne bi kupcem ponudil močnejše različice modela S8, S8 Plus. Poganja jo 4.0-litrski V8-Biturbo motor, ki lahko razvije zavidljivih 605 konjev oziroma 445 kilovatov, medtem ko največji navor znaša 700 Nm, ki v načinu overboost (povečanje nadtlaka v puhalu) skoči na 750 Nm. Cena bo opremi in razredu primerna - 145 tisoč evrov plus!

Kot, da Audi A8 oziroma S8 ne bi zadovoljila vseh apetitov petičnih kupcev, so za čas, ko čakamo na novo generacijo osmice, na trg poslali še najzmogljivejšo izpeljanko že tako hitre S8 serije, S8 Plus. Ta ”standardni” model S8 prekaša tako po številčnosti svoje konjenice- ima 85 konjev več (skupno 605 KM)- za Abrahamovih let, torej 50 več, pa se je nabralo tudi navora (750 Nm). Žene ga štirilitrski V8 motor z dvema turbopolnilnikoma, ki moč na štirikolesni pogon Quattro prenaša preko 8-stopenjskega menjalnika Tiptronic in ga prižene čez magično tristotico na 305 km/h (uradna hitrost je sicer 250 km/h), od mirovanja do stotice pa ga izstreli v 3,8 sekunde.

Limuzina po videzu, športnik po duši.

Limuzina po videzu, športnik po duši.

Njegove konje boste brzdali z zavorami iz ogljikovih vlaken in keramike, zaradi prilagojenega zračnega vzmetenja in krmiljenja (zavoljo večje zmogljivosti avtomobila) pa ga boste imeli pri visokih številkah lažje pod kontrolo. Poskočnost mu med drugim zagotavlja tudi aluminijasta karoserija z okvirjem Audi Space Frame na čelu, ki tehta piškavih 231 kilogramov.

PREBERITE ŠE: Novi Audi Q7 – Mr. Big

Več moči je Audiju S8 Plus dala ne le nadgradnja motorja ampak tudi predelan izpušni sistem, prepoznaven videz pa zatemnjene zadnje luči, usmerjevalnik zraka, bleščeča vzvratna ogledala, matrični LED žarometi in unikatna 21-palčna platišča (za 275/35 pnevmatike).

Audi S8 Plus bo obračal poglede.

Audi S8 Plus bo obračal poglede.

V notranjosti vas čaka športni ambient začinjen s črnim usnjem z rdečimi šivi, ambientalna osvetlitev, servo zapiranja vrat in drugi priboljški, ki smo jih našli že pri modelu S8. Še porabo goriva in izpuste ogljikovega dioksida smo vam dolžni. Poraba znaša med 9,4 in 9,6 litra na 100 km, izpusti ogljikovega dioksida pa med 216 in 225 grami na kilometer. 145.200 evrov in bo vaš, a šele od novembra 2015, medtem ko bo pred javnostjo debitiral septembra na avtosalonu v Frankfurtu.

Galerija slik – Audi S8 plus