Audijev RS5 nam je bolj poznan s svojo kupejevsko podobo, a so nam kljub temu pri Audiju ponudili še novo, malce razpotegnjeno različico RS5 Sportback. Od standardnega kupeja je malce širši in nižji, če pa k temu dodamo še večja platišča in večje odprtine za zrak, dobimo precej bolj agresiven dizajn podaljšanega kupeja.

Audi RS5 Sportback ima pod pokrovom isti motor, kot ga boste našli v Audiju RS5. Gre za 2,9-litrski 6-valjni V motor, ki proizvede navdušujočih 444 konjskih moči in 600 Nm navora. Moč se prenaša prek 8-stopenjskega Tiptronic samodejnega menjalnika na stalni štirikolesni pogon Quattro. Z vsemi temi konji potrebuje RS5 Sportback manj kot 4 sekunde, da se požene od 0 do 100 km/h in doseže elektronsko omejenih 250 km/h, in če se odločite za možnost Dynamic plus, bo šel vaš Audi vse do 280 km/h.

V notranjosti je na voljo zaslon Audi Virtual Cockpit, ki posreduje informacije vozniku v povsem digitalni obliki, brez uporabe klasičnih ‘števcev’. Apple CarPlay in Android Auto sta v avtomobilu serijsko. Od običajnega Audija A5 Sportback se RS5 Sportback razlikuje po kopici vizualnih dodatkov, ki nam dajo že na prvi pogled vedeti, da je pred nami prava konjenica. Po želji se lahko odločite za 20-palčna platišča, ki so lahko v črni, karbonski ali mat aluminijasti barvi.

Galerija slik: Audi RS5 Sportback